directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Salut informarà del cost de cada servei per conscienciar de la despesa que suposa

Boi Ruiz diu que s'estudiarà la possibilitat d'ajornar la construcció de nous hospitals

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha anunciat aquest dimecres que s'informarà els usuaris del cost del servei per conscienciar-los de la despesa que suposa. 'Aquesta informació ha de crear consciència sobre tot allò que rebem per 1.200 euros l'any, i sobre l'esforç que està fent el sistema i els professionals per donar el servei', ha argumentat en declaracions a TV3. Ha demanat responsabilitat als ciutadans i contemplar la utilització del servei sanitari 'com un bé limitat', sabent que si abusen del sistema, creen un perjudici a un altre ciutadà. Ha indicat que s'estudiarà la possibilitat d'ajornar la construcció de nous hospitals, perquè la prioritat és garantir 'quantitat i qualitat' en el servei.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Ruiz, els usuaris han de saber quant costa una primera visita a l'hospital, a urgències o a l'assistència primària, així com els tractaments que han rebut un cop donats d'alta. 'Aquesta informació ha de crear consciència sobre tot allò que rebem per 1.200 euros l'any, i sobre l'esforç que està fent el sistema i els professionals per donar el servei', ha subratllat.

Ruiz ha demanat responsabilitat als ciutadans i que contemplin la utilització del servei sanitari 'com un bé limitat'. 'Estem parlant que s'utilitzi el nivell de resolució més adequat, no aquell que per més comoditat li pugui ser més ràpid', ha apuntat. El conseller ha remarcat que els ciutadà ha de ser conscient que si abusa del servi, 'li està creant un perjudici a un altre'.

La crisi amenaça la construcció d'hospitals
D'altra banda, ha apuntat que s'haurà d'estudiar la possibilitat d'ajornar la construcció de nous hospitals que estan projectats, no perquè quedin eliminats del mapa sanitari, sinó perquè no es podran fer en els propers dos anys. 'No estem dient que hospitals que estan projectats fer-los el projecte no és vàlid, sinó que no és viable en aquest espai de temps proper', ha assenyalat, en referència a aquest any i al proper. La prioritat ara, ha continuat, és garantir qualitat i quantitat.

Sobre el copagament, que Boi Ruiz va defensar abans de ser conseller, ha assegurat que no se'n desdiu del que ha declarat sempre, però ha argumentat que aquesta mesura no és aplicable ara, perquè 'cauria a sobre de gent que està molt tocada i que ho està passant molt malament'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pep fletxa catalonia
6 de gener de 2011, 10.08 h


Pere si volen que m'hen vagi a la privada que no m'obliguin a pagar una pública com ara em fan i amb un nivell d'eficiència penòs, si pago la pública per obligació tinc dret a un nivell eficaç de seguretat social.

Que la gent no vagi a úrgencies, que se'n vagin als CAP, per asistència per telèfon?

Doncs com a ciutadà i pagador d'ella ja estic fart de sentir-me un "privilegiat" al qual el tenen mínim 5 hores d'espera per una visita per culpa de no dotar el ratio de professiona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Barna
5 de gener de 2011, 23.53 h

Simplement es tracta de dir a la gent que ja no som un país ric, i per tant ja no podrem gaudir de l'assistència sanitària que teníem abans. Per tant s'hauria de retallar en primer lloc dient a la gent que va a urgències per a coses no urgents que vagin l'endemà a un CAP, i si una persona que es tractin amb preferència les malalties més greus, de manera que la gent que s'ho pugui permetre i que no vulgui esperar tant que vagi a la sanitat privada, que abans d'anar a urgències o a un C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pep fletxa catalonia
5 de gener de 2011, 23.52 h


Doncs jo no ser els altres però a mi no em surten els numeros ja que personalment em descompten més de 1.200 euros anuals a la seguretat social, això si, si ells m'ensenyen la factura del que em costa una visita jo multiplicaré el que pago per any i el servei que he tingut de la seguretat social.

Llavors si no he fet la despesa corresponent que em pertoca pels anys que porto cotitzant els ho faré saber amb el mateix mitjà, els hi donaré una factura on els posaré el deute que tenen a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.