directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Matas vol pactar amb Unió Mallorquina a totes les institucions

El president del PP Balear creu que el cas Andratx no li ha restat vots

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Govern en funcions i candidat del PP a la reelecció, Jaume Matas, està considerant fer una oferta general a la presidenta d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, per governar tant el Govern Balear com el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. A més Matas, en declaracions a La nit al dia, creu que la presumpta trama de corrupció urbanística destapada al municipi d'Andratx per l'operació 'Voramar' no li ha passat factura a les urnes, malgrat que el PP ha perdut la majoria absoluta al Parlament i a l'Ajuntament de Palma, on ha governat en solitari durant tota la legislatura.
andratx construcció illes balears mallorca pp
El paisatge d'Andratx, maó a maó

Comparteix
   


Etiquetes
Per als populars la prioritat és el Govern Balear, i per mantenir-lo preveuen importants concessions a UM tant al Consell com a l'Ajuntament de Palma.

El pacte es preveu difícil, ja que el PP ha carregat amb duresa durant tota la campanya contra el partit de Munar. De fet, Matas en persona no va atacar UM, i per tant ell  encara manté una mínima integritat per tal de negociar.

La corrupció no els va afectar


Així ho va indicar Matas ahir a la nit al programa de TV3 La nit al dia, on va subratllar que el PP ha tret un resultat històric a Mallorca i s'ha quedat a 2.873 vots d'aconseguir la majoria absoluta, un escenari que cap partit no ha aconseguit en la història de les Balears.

Tot i això, els bons resultats aconseguits pel PP no li permeten governar amb majoria absoluta al Parlament, ni al Consell de Mallorca ni al principal ajuntament de la comunitat, Palma, un resultat inesperat per als populars i que entorpeix les possibilitats de formar govern a causa de les tenses relacions que manté amb UM, el seu únic soci de viatge possible.

En aquest sentit, Matas considera que aquest resultat no ha estat fruit de cap càstig per part de la ciutadania, perquè, en opinió seva, "res ha restat vots (al PP), sinó que ha deixat de sumar vots", i valorar això, ha dit, "és molt complicat".

El candidat a la presidència ha argumentat que el cas Andratx, que ha portat a la presó l'exalcalde d'aquest municipi, Eugenio Hidalgo, i l'exzelador d'obres, Jaume Gibert -tots dos en llibertat sota fiança-, no li ha restat vots al PP i ha incidit que el cas 'Eivissa Centre'-presumpte cobrament de comissions per part del PSOE a Eivissa- tampoc no ha fet mal a aquesta formació, sinó tot al contrari, a tenor del resultat obtingut, que ha desbancat el PP al Consell Insular i ha portat a la presidència els socialistes.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.