directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas obvia la llei i adscriu el CEO a Presidència a cop de decret

El centre demoscòpic estava en mans d'Economia i Finances com així ho diu la normativa · El president haurà de buscar ara suports al Parlament per legalitzar el canvi

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, continua reorganitzant l’executiu amb la voluntat de controlar diverses àrees estratègiques que assumirà a partir d'ara l'àrea de Presidència. Així, el Diari Oficial de l'Estat ha publicat aquesta setmana el decret que canvia l'estructura del departament, on s'hi troba l'assumpció de competències del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que figurava, per llei, en la conselleria d'Economia i Finances.Tal com informa el diari ARA, la resolució s'estableix com una disposició transitòria 'mentre no s'adoptin les mesures legals suficients', ja que aquesta norma no pot contradir la llei de creació del CEO aprovada l'any 2007 amb el suport de CiU per 'preservar la independència política i partidista'. Aquest canvi d'adscripció del centre provocarà doncs que Artur Mas hagi d'estrenar-se en la brega parlamentària com a president per buscar els suports suficients per a canviar la llei, ja que el decret s'ha fet abans de la modificació legal de la normativa.
Artur Mas, president, Govern, Generalitat
Comparteix
   


Etiquetes
Artur Mas vol controlar de primera mà totes les àrees estratègiques de l'executiu i, per fer-ho, ja està reorganitzant un govern on el departament de Presidència tindrà una importància cabdal. Dirigit per Francesc Homs, l'home de confiança del president de la Generalitat, l'àrea assumirà la gestió del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que fins ara estava en mans del departament d'Economia i Finances. Aquest trànsit, fet a cop de decret, es contradiu amb la llei creada a partir del naixement del centre demoscòpic, que l'adscrivia a l'àrea que actualment dirigeix Andreu Mas-Colell i que va ser aprovat amb el suport de CiU per 'preservar la independència política i partidista'.

La resolució estableix el canvi mitjançant una disposició transitòria a l'espera que s'adoptin 'les mesures legals suficients', i és que el govern de Mas haurà de buscar els suports parlamentaris necessaris per a canviar la normativa, que actualment contradiu la decisió adoptada per Mas d'adscriure el CEO a Presidència.

Mas hi torna amb el CEO
L'actual president de la Generalitat és un dels responsables del naixement del CEO. L'any 2003, Artur Mas, llavors conseller en cap del govern de Jordi Pujol, va protagonitzar una agra polèmica per l'aparició d'enquestes manipulades encarregades per l'executiu de CiU. La controvèrsia va acabar amb la creació d'una comissió d'investigació i la dimissió de David Madí, director general de comunicació. Per lluitar contra aquestes situacions, el govern de Maragall va impulsar la creació del Centre d'Estudis d'Opinió i el va adscriure a Economia, departament que garantia un perfil més 'independent i acadèmic'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
8 de gener de 2011, 11.54 h

Tranquils jovent, tranquils !!!!!!. Tenim quatre anys pel davant, per veure encara coses més grosses d'aquesta gentalla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de gener de 2011, 19.13 h

Tot això fa pudor de Madí.

No comença bé el govern convergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de gener de 2011, 17.11 h

Que bonic, al més pur estil de les dretes, a cop de decret


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Barcelona
7 de gener de 2011, 13.34 h

Bones notícies, el diari Ara en paper, publica que en Jordi Fàbrega i en Gerard Fernández ja són nous militants d'ERC. Ens calen actius nous, preparats i amb experiència política tant en Jordi com en Gerard són un exemple d'això. Benvinguts companys!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.