directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La marxa de Solaz dispara les pors per l'alentiment del cas Millet

El jutge demana una plaça de magistrat a l'Audiència de Barcelona i deixa sense resoldre el cas de presumpte finançament irregular de CDC

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El jutge Juli Solaz ha decidit canviar el Palau de la Música pel Palau de Justícia. L'instructor del cas Millet ha demanat una plaça de magistrat a l'Audiència de Barcelona, per la qual cosa deixarà el cas de la institució cultural amb l'interrogant de si ho farà amb la instrucció tancada o no. Solaz, titllat de 'tou' i 'lent' degut als retards i dubtes que ha suscitat el procés, abandonarà el càrrec deixant al seu successor la patata calenta d'escatir el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través del Palau. Un cop sigui efectiu el traspàs de Solaz, el jutjat 30 de Barcelona serà ocupat per un substitut fins que el Consell General del Poder Judicial no obri a concurs la plaça per a un jutge titular, fet que retardarà encara més el procés obert per l'espoli del Palau, iniciat el 23 de juliol de 2009. L'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, creu que 'els bons es discuteixen per qüestions processals mentre els dolents es freguen les mans'.

Comparteix
   


Etiquetes
L'antiguitat i les pressions rebudes podrien estar al darrera de la decisió de Juli Solaz d'abandonar el cas Millet per recalar al Palau de Justícia de Barcelona. Després d'un any i mig de causa oberta contra Millet i Montull per l'espoli del Palau, i de nombroses crítiques arran de la lentitud del cas, Solaz marxarà amb l'únic interrogant de si, abans de fer-ho, tancarà la instrucció. Segons publiquen aquest divendres diversos mitjans de comunicació, el jutge ja la té pràcticament resolta, encara que el dubte sobre si l'executarà és persistent. No obstant, Solaz podria demanar al Consell General del Poder Judicial no ocupar la nova plaça de magistrat fins no haver tancat la investigació.

Solaz abandonarà el cas deixant una incòmoda herència al seu successor, que haurà d'investigar el suposat pagament irregular que la fundació del Palau de la Música va fer a CDC. En aquest context, el ministeri fiscal va demanar la imputació del tresorer del partit, Daniel Osàcar i del secretari d'Immigració de la formació, Àngel Colom, per la dubtosa procedència dels diners que va demanar a Millet per saldar els deutes del PI.

En l'any i mig que, de moment, ha durat el cas, Solaz ha cridat a declarar als dos responsables del saqueig un parell de cop, fet que ha estat motiu de crítiques per part dels partits polítics i de diversos espectres de la societat. El jutge ha estat acusat de 'tou' i 'lent', ja que no va decretar presó preventiva per Millet ni Montull al·legant que no hi havia risc de fuga ni de destrucció de proves. Només la intervenció de la titular del jutjat 10 de Barcelona va dur als saquejadors del Palau a la presó acusats d'irregularitats en la requalificació d'uns terrenys propers a la institució cultural.

El nou jutge que agafarà les regnes del cas haurà de tancar la instrucció, en cas que Solaz no ho hagi fet, i decidir si obre paralel·lament la investigació sobre el pressumte cas de finançament irregular a CDC. Si aquest fet acaba passant, Fèlix Millet i Jordi Montull hauran d'esperar encara més per saber quina és la pena a la que hauran de fer front. Aquesta circumstància ha fet saltar totes les alarmes sobre el fet que s'eternitzi el cas, i algunes veus com la de Montserrat Tura, exconsellera de Justícia, ja han lamentat que mentre 'els bons es discuteixen per qüestions processals mentre els dolents es freguen les mans'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 de gener de 2011, 11.46 h

Déu hi ajudi, si veurem mai més el final d'aquesta tragicòmèdia.... almenys mentre manin els que ara manen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de gener de 2011, 11.46 h

Déu hi ajudi, si veurem mai més el final d'aquesta tragicòmèdia.... almenys mentre manin els que ara manen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.