directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Es crearà un moviment internacional de solidaritat amb el poble saharaui com l'antiapartheid sudafricà

Volen posar fi a la repressió de les autoritats marroquines a la zona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Es promourà des dels països nòrdics, però segur que les entitats catalanes s'hi adheriran ben aviat. I és que el Comitè Noruec de Suport al Poble Saharaui té la intenció de crear un moviment internacional de solidaritat amb el poble saharaui semblant al moviment antiapartheid, que va permetre posar fi al règim racista i establir una societat multiètnica a Sud-àfrica. Ho ha declarat el president del Comitè, Ronny Hansen.
front polisario bandera marroc sahara conflicte
La bandera del Front Polisario

Comparteix
   


Etiquetes
"La repressió amb la qual les autoritats marroquines han reaccionat davant la intifada dels estudiants saharauis a les universitats marroquines ha desmentit les afirmacions del Marroc sobre el seu respecte als drets humans", ha declarat Hansen.

Segons Hansen, molts noruecs "estan preocupats per la falta de respecte als drets del poble saharaui". Per aquesta raó, ha assegurat, el Comitè té entre les seves intencions crear un ampli moviment de solidaritat amb el poble saharaui similar al moviment internacional antiapartheid de Sud-àfrica.

El Comitè noruec, constituït el 1993 i un dels més actius d'Europa i del món a favor de la causa saharaui, reuneix tant individus i organitzacions com  "partits polítics de totes les tendències", segons el seu president.

Recordeu que el Front Polisario lluita des de fa més de 30 anys per aconseguir un referèndum d'autodeterminació al Sàhara Occidental, que posi fi a l'ocupació que les autoritats marroquines mantenen a la zona.

En la recent entrevista que directe!cat va mantenir amb Emboirik Ahmed, cònsul del Front Polisario a Catalunya, aquest va declarar que "L'Estat espanyol és el primer responsable, juntament amb el Marroc, de la tragèdia viscuda pel poble saharaui".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.