directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

S'adaptaran totes les estacions de Rodalies a les persones discapacitades

La decisió ha estat presa arran d'una iniciativa parlamentària d'Esquerra

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de Discapacitats del Congrés ha donat llum verda per unanimitat a una iniciativa parlamentària d'Esquerra que insta el govern espanyol a treballar per fer accessibles les estacions de la xarxa de Rodalies que presenten mancances en l'accessibilitat per a persones minusvàlides. El PSOE també s'ha compromès a donar prioritat a la implantació a Rodalies dels trens Civia, que ja estan preparats amb rampes per a l'accessibilitat. El 2012 tots els trens de rodalies seran d'aquest model.
renfe
La línia Barcelona-Puigcerdà continua amb el seu servei deficient

Comparteix
   


Etiquetes
L'ofensiva d'Esquerra per posar fi a les barreres arquitectòniques a les estacions catalanes es va iniciar amb una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol. La diputada Georgina Oliva demanava a Foment que li facilités una llista que certificava quines eren les estacions més deficitàries en accessibilitat. De les respostes rebudes, en va sorgir una llista de 95 estacions catalanes que no estan proveïdes de plataformes elevadores que facilitin l'accés a persones amb discapacitat.

Per aquest motiu, Esquerra va reclamar a l'executiu espanyol que s'impliqués de forma 'urgent' per donar-hi solució i posés punt i final a l'existència de barreres arquitectòniques que impedeixen o dificulten l'ús del transport públic a milers de ciutadans.

Els republicans recordaven, a més, que la Llei d'igualtat d'oportunitats diu que, sense perjudici de les competències atribuïdes a les comunitats autònomes i a les corporacions locals, el govern espanyol és qui ha de regular les 'condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació que garanteixin uns mateixos nivells d'igualtat d'oportunitats a tots els ciutadans amb discapacitat', i qui 'articula els principis de disseny per a tots i accessibilitat universal'.

El govern també s'ha compromès a incorporar progressivament personal especialitzat d'ajut a persones amb discapacitat en les estacions en què actualment no sigui possible l'accessibilitat sense ajut extern, com a mesura transitòria fins a la incorporació de trens CIVIA en totes les línies de rodalies en què existeixi demanda.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
30 de maig de 2007, 13.32 h

Al·lucino que s'hagi d'anar «instant» el Govern des dels parlaments perquè faci adaptar les estacions de RENFE als discapacitats. I m'és igual el Govern que sigui, de dretes, d'esquerres o borbònic. Els discapacitats no compten, no existeixen, són incòmodes, no són cool i de vegades ni voten. Com es veu que cap infanta ni cap infante consorte no fan servir els transports públics...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pep garcia fletxa barcelona
30 de maig de 2007, 10.52 h

Em sembla molt be pero ara queda el problema dels horaris i del mal funcionament de Rodalies cada dia hi han retards ..Per quan el traspass ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de maig de 2007, 10.01 h

Molt bona feina de les diputades de les JERC a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.