directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El balanç de Repsol a Tarragona: nou vessaments de petroli en set anys

La companyia petrolera ha abocat més de 100.000 litres de cru en dos incidents els darrers quinze dies

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El vessament de petroli d'aquests dies a Salou no és una novetat: els darrers set anys Repsol-YPF ha provocat una un mínim de nou incidents d'aquestes característiques a les costes tarragonines. En general, la companyia intenta ocultar els vessaments i combatre'ls amb els seus propis recursos, però el d'aquest cap de setmana ha obligat la companyia a notificar-lo a Salvament Marítim per tal d'aturar els més de 5.000 litres vessats. Fa només 15 dies la companyia va provocar un altre vessament de més de 100.000 litres de cru, en aquest cas davant de Sant Carles de la Ràpita, provocant una taca de 1.900 hectàrees. Des de la societat civil, organitzacions com Greenpeace o la Confraria de Pescadors de Tarragona ja han denunciat la suposada complicitat entre Repsol i la Delegació del Govern espanyol a la demarcació per minimitzar-ne les responsabilitats, així com els productes químics que s'empren per dissoldre les taques, molt perjudicials per l'ecosistema de la zona.
petroli oli cru vessament fuel
Comparteix
   


Etiquetes
Tal com destaca Diagonal Web, en el cas del vessament del 22 de desembre a Sant Carles de la Ràpita, provocat per un error humà, la companyia Repsol-YPF només va notificar el vessament quan els més de 100.000 litres de cru ja eren al Mediterrani. En aquell cas, els responsables de Salvament Marítim van celebrar que 'la força del vent va ajudar a allunyar la taca de petroli de la costa', que posteriorment va ser 'evaporada' segons les autoritats.

Precisament des de Greenpeace i d'altres organitzacions de la zona, com la Confraria de Pescadors de Tarragona, han denunciat diverses vegades una certa complicitat entre Repsol i Salvament Marítim, ja que aquests últims combaten la taca amb productes químics que la fan desaparèixer de la superfície però perjudiquen l'ecosistema. En aquest sentit, es queixen que cada vegada que hi ha un vessament segons la Delegació del Govern espanyol a Tarragona es donen les circumstàncies mediambientals òptimes per l'evaporació del cru.

En la fuita del desembre, Greenpeace va exigir al ministeri de Medi Ambient una declaració d'impacte ambiental sobre els nous pous d'alta profunditat de Repsol, els responsables dels darrers vessaments. Els ecologistes també pateixen que les restes del vessament, que tot i no visualitzar-se en superfície continuen en aigües profundes, arribin a malmetre el Delta de l'Ebre. Precisament dos dels darrers vessaments no notificats de Repsol van provocat que dos directius de la petrolera fossin jutjats a Tarragona per 'greus negligències en la previsió de riscos'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pere Benet fletxa Manresa
11 de gener de 2011, 11.43 h

És una vergonya. Tenen una impunitat que s'ha de denunciar. Molt bé directe.cat d'explicar-ho!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de gener de 2011, 19.26 h

Assassins! Agressors del medi, fora de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 09.59 h

Fixeu-vos que al Vilaweb no diuen res d'açò. Fixeu-vos quin és un dels patrocinadors del Vilaweb. Quina vergonya, Partal!

Açò no és cap democràcia, on una organització que ningú no l'ha triada i que no té cap funcionament democràtic intern, on només mana el capital d'uns pocs, fa i desfà el que vol al nostre territori i arrambla com vol amb els nostres recursos.

I aquesta és l'essència d'un sistema que es diu democràtic? Açò és capitalisme, imperialisme, barbàrie i feixi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa El Morell
10 de gener de 2011, 08.50 h

Repsol YPF, ofereix cafè a la senyora de la limusina, asfalt reciclat en un entorn idíl·lic de colors retocats informàticament, el temps, i... molta merda. És una empresa pròpia d'una economia colonial. No aporta res al territori que no siguin pudors i deteriorament de l'entorn. Ni tan sols tenen el detall, al Camp de Tarragona, de cobrar els combustibles 1 cèntim més barat pel que s'estalvien de transport fins a les benzineres de la zona i per compensar, encara que simbòlicament, les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.