directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició critica que Duran presideixi les comissions mixtes i creu que CiU 'barreja' partit i Govern

PSC i PPC exigeixen més reducció de càrrecs i mesures d'austeritat · Creuen que el democratacristià acabarà sent un 'conseller a l'ombra'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els grups de l'oposició han criticat el nomenament de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de les quatre comissions mixtes Estat-Generalitat. PSC, ICV-EUiA, ERC i PPC han coincidit que el president de la Generalitat, Artur Mas, està 'barrejant' i 'confonent' el partit amb el Govern, i fins i tot PSC l'ha titllat com a 'tretzè conseller a l'ombra'. A més, consideren que no es fa palpable la reducció de càrrecs ni el missatge d'austeritat que havia llançat CiU. Des de CiU s'han mostrat 'estranyats' i 'sorpresos' per les crítiques, ja que consideren que amb el nomenament de Duran s'aprofita un 'capital polític', 's'optimitzen els recursos' i en cap cas es dupliquen càrrecs o sous.
duran, jordi pujol, artur mas, josep maria pelegrí, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Duran, conseller a l'ombra
La portaveu parlamentària del PSC, Laia Bonet, s'ha 'alegrat' que la idea del govern que vol Mas comenci a prendre forma. La forma, no obstant, no ha agradat als socialistes, que han estat els primers a criticar la figura que Mas ha donat a Josep Antoni Duran i Lleida com a president de les quatre comissions mixtes, és a dir, la comissió Bilateral Generalitat-Estat, la de Transferències, la d'Afers Econòmics i Fiscals i la d'Infraestructures.

Per Bonet, Artur Mas ha nomenat un 'tretzè conseller a l'ombra', però també ha creat una 'superestructura més enllà del Govern', un govern que ha titllat de 'carcassa buida'. Per això, la portaveu socialista ha posat en dubte l'austeritat que pretén aconseguir el nou executiu perquè 'situa les responsabilitats fora de l'estructura de Govern i fora del control' del Parlament.

Més poder a Presidència i una estructura paral·lela
Bonet ha criticat que en aquest Govern se li hagi atorgat 'més poder que mai' al departament de la Presidència i que la resta de les grans àrees 'enlloc de situar-les als membres del Govern s'expulsen fora i es creen superestructures', fet que considera una 'paradoxa'.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha anunciat que el Grup Parlamentari demanarà la compareixença de totes les persones que formen part d'aquesta 'estructura paral·lela', és a dir, els membres dels consells assessors com ara el president d'Abertis, Salvador Alemany, o el president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
12 de gener de 2011, 12.11 h

És una vergonya el què està fent corrupCiU. No solament una vergonya, sinó que és un seguici de mentides, fal·làcies, mitges veritats i tots els ingredients que facin falta per tenir enganyats als babaus que els han votat. Ai Mare de Déu, quins quatre anys més durs ens esperen. Això sí, queden molt bé dient que corrupCiU ha ordenat una auditoria per a veure com estan els números.... això sí, sense ganes de molestar ningú. Falsos, més que falsos !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.