directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Otegi afirma que la millor prova que el procés de pau és irreversible serà la presència de l'esquerra abertzale a les eleccions

Reitera la seva aposta per vies pacífiques i democràtiques · Insta l'Estat a 'assumir una gestió política per a construir solucions definitives'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exportaveu de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, empresonat a Logronyo afirma en una entrevista al diari Gara que la presència de l'esquerra abertzale a les properes eleccions 'és fonamental per abordar la irreversibilitat del procés'. Otegi insta Zapatero a ' assumir una gestió política per construir un escenari de solucions definitives' després del suport d'ETA a les condicions de la declaració de Brusel·les amb l'alto el foc 'permanent i verificable'. En l'entrevista a Gara, el rostre més conegut de l'esquerra independentista basca afirma que 'el primer que vull és transmetre que és fonamental la nostra presència a les eleccions de maig, no només per superar una realitat de segregació politicoideològica que manipula la voluntat de la societat basca i el seu marc institucional, sinó fonamentalment per abordar la irreversibilitat del procés democràtic amb el conjunt d'agents polítics i socials'.
arnaldo otegi
Comparteix
   

L'entrevista va ser enregistrada dies abans de la declaració formal de treva però Otegi ja es mostrava confiat que la banda donaria resposta positiva a la Declaració de Brussel·les signada per quatre premis Nobel de la Pau i altres personalitats i assegurava que quan la teva fos una realitat 'és evident que l'Estat haurà d'assumir una gestió política per construir un escenari de solucions definitives'. 


Sobre la resposata de Madrid a una treva d'ETA, Otegi anticipa que l'alto el foc difícilment portarà una modificació de l'estratègia del govern de Madrid. 'El procés de solucions és un procés que ha de ser propietat de tots, i tots hem de coparticipar-hi. Això sí, serà la societat basca l'únic garant i protagonista real de poder portar el mateix a bon terme', conclou al respecte.

Sobre la controvèrsia semàntica per la 'condemna' de la violència, el portaveu de l'extinta Batasuna afirma que 'la societat ha d'adonar-se del cinisme de molts discursos de molts líders polítics que exigeixen condemnes a l'esquerra abertzale quan no han estat encara capaços de condemnar el franquisme', en clara al·lusió al PP.
 
Disposat a pagar el preu de la llei de partits
Sobre les condicions per recuperar la legalitat de Batasuna, Otegi afirma 'el preu per exemple d'acceptar les condicions de la llei de partits és insignificant si el comparem amb el preu que pagaria el nostre poble si no estem en les millors condicions per avançar en el procés d'alliberament nacional. I en segon lloc, hi ha un únic preu que no pagaríem mai: renunciar a la lluita per conquistar una Euskal Herria independent i socialista'. Sobre la participació a les eleccions conclou que 'necessitem estar en igualtat de condicions que la resta de les formacions polítiques? Necessitem dotar-nos d'instruments organitzatius que ens permetin enquadrar als sectors més conscienciats i combatius del poble treballador? Necessitem estar presents en la lluita institucional? I en el desenvolupament de la lluita de masses?... I la resposta és sí, sens dubte'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
OTGER fletxa Reikjavik
12 de gener de 2011, 21.12 h

#1 Hola,bon dia,soc en roger,un inadaptat,he decidit que donada la poca feina que tinc,em dedicarè a tocar els collons a blogs on el més bonic que em diuen és idiota,vaja no us agrada?quin poc sentit de l'humor...els meus amos espanyols ja em van advertir,però com que soc idiota...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa Reikjavik
12 de gener de 2011, 21.08 h

#2# Que tal si posem en pràctica el que proposes pels responsables i col.laboracionistes del règim franquista,o és que hi han terroristes de primera o de segona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
roger fletxa gavà-mar
12 de gener de 2011, 13.44 h

Alto el foc i entrega d'armes incondicional, perdó a totes les víctimes i llurs familiars, pagament de les indemnitzacíons, compliment íntegre de totes les condemnes. I quan tot plegat passi qui no tingui delictes de sang que surti de la garjola, i mentre no passi persecució, judici i presó.
Gora Euzkadi
Eta kampora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa gavà-mar
12 de gener de 2011, 13.39 h

Hola bon dia, sóc la Eta, escolteu-me, què ara he decidit que no mato, segresto, extorsiono, però mireu, que si no en doneu la raó i feu el que jo dic tornaré a matar, segrestar i estorsionar. Vaja, que no em doneu la raó? però quin mal humor que teniu, no? total, per 800 morts... que en sou de fatxes els "espanyols"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.