directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC perdria la majoria absoluta a la Paeria si es fessin ara les eleccions, segons un sondeig

L'enquesta també demostra que CiU augmentaria els seus regidors a l'Ajuntament de Lleida

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Si les eleccions se celebressin avui, el candidat del Partit Socialista (PSC) i actual alcalde de Lleida, Àngel Ros, no revalidaria la majoria absoluta al consistori. El resultat sorgeix del baròmetre preelectoral de l'empresa Eral 10 Consulting realitzat entre els dies 3 i 8 de gener, publicat a Tot Lleida. Els regidors socialistes passarien de 15 a 12 o 13, perdent així la majoria absoluta, que a la Paeria està fixada als 14. Pel que fa a Convergència i Unió (CiU), passaria dels 6 regidors als 9 o 10. El treball de camp ha constat de 461 entrevistes telefòniques, distribuides entre 21 districtes, fetes a persones majors de 18 anys empadronades al municipi de Lleida.
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa al Partit Popular (PP), guanyaria també regidors, passant a tenir-ne 3 o 4. Aleshores, sumant els regidors els regidors populars i convergents n'obtindrien 14, fent possible un pacte per governar la Paeria. Els socialistes podrien recórrer a Esquerra Republicana o a Iniciativa per pactar el Govern municipal, però el sondeig dóna tant als republicans com als ecosocialistes uns resultats d'entre 0 i 1 regidor.

A dia d'avui, la intenció de vot seria del 19,4% pels socialistes segons el sondeig. En segon lloc, trobaríem CiU amb un 12,1%, el PP amb un 7,2%, ERC amb el 2,3%, ICV amb el 2,3% i Ciutadans amb l'1,1%. Per últim, l'1,07% de vots seria per altres formacions.

Àngel Ros, el més ben valorat

L'enquesta d'Eral 10 Consulting també dóna resultats sobre la valoració de la ciutadania d'alguns regidors que formen l'actual Govern municipal, així com també alguns possibles candidats a les eleccions del proper maig. Encapçala la llista, amb força avantatge sobre els altres, l'actual alcalde Àngel Ros, amb un 8,02 de nota sobre els 10 punts. El segueixen, amb notes molt més baixes, Marta Alòs (5,69), Isidre Gavín (5,66), Montse Bergés (5,46) o Josep Ramon Zaballos (5,46).





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.