directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un remolcador accidentat provoca un nou vessament al Port de Tarragona

L'Autoritat Portuària i Capitania Marítima treballen per recollir el gasoil vessat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després del vessament de petroli que va patir la costa de Salou aquest cap de setmana, aquest dimecres un remolcador amb bandera de les Illes Maurici ha patit un accident al Port de Tarragona mentre treballava en les operacions per a l'ampliació del moll de la química i ha vessat part del combustible del que disposava. El remolcador ha topat amb una draga, fet que ha originat un forat en un tanc de dièsel d'ús diari que ha vessat el seu contingut a l'aigua portuària. Tot i que pel moment es desconeix la quantitat exacta de gasoil vessat, el patró del remolcador ha explicat que el tanc té una capacitat de set metres cúbics, encara que no estava ple. Efectius i mitjans de l'Autoritat Portuària i de Capitania Marítima treballen a hores d'ara per controlar i netejar la taca de gasoil. Segons ha informat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en produir-se el vessament s'ha activat el pla de contingències del Port de Tarragona en fase verda i el de Capitania Marítima del Ministeri de Foment.

Comparteix
   


Etiquetes
En els treballs de neteja participen les embarcacions de Salvament Marítim Guardamar Polimia i Salvamar Diphda, així com tres embarcacions pelicans de l'empresa Ecolmare i dues més de l'empresa Boteros Amarradores de Tarragona. L'helicòpter Helimer 213 de Salvament Marítim ha fet tasques d'avaluació de la zona afectada. També s'han posat barreres per acotar la dàrsena i les embarcacions afectades, mentre que els vaixells de suport recullen les restes vessades amb material absorbent.

Es tracta del quart vessament de combustible a la costa de la demarcació de Tarragona des del 22 de desembre passat, quan hi va haver una fuita de cru a la plataforma Casablanca de Repsol davant de la costa del delta de l'Ebre. Diumenge passat, es van detectar dues noves fuites de petroli al mar, davant de Salou i la Pineda, al Tarragonès.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.