directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Guerra oberta al PSC per les primàries de Barcelona

La direcció del partit insinua una flexibilització de la normativa que regula que els candidats han de presentar avals del 40% de militants · La federació local segueix fidel a Hereu i afirma que compliran la llei 'al peu de la lletra'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La decisió de Montserrat Tura de plantar cara a Hereu en les primàries per la candidatura socialista a l'alcaldia de Barcelona ha encès la batalla entre la direcció nacional del PSC i la federació barcelonina. I és que la cúpula nacional ha insinuat aquest dimecres que pretén flexibilitzar la normativa que regula que cada candidat ha de presentar un nombre d'avals equivalent al 40% de la militància de Barcelona, a tenor de la bona disposició mostrada per la federació barcelonina en el procés de primàries. La secció socialista local ja ha avançat però que no acceptarà que el reglament sigui passat per alt i que tant Jordi Hereu com qualsevol altre candidat hauran de presentar el nombre d'avals que marca la normativa. Aquesta controvèrsia exemplifica les posicions dels dos aparells pocs dies abans de que s'obri el procés electoral.

Comparteix
   


Etiquetes
Així, la cúpula nacional dóna ple suport a Tura, que apareix com una millor candidata que Hereu després que les enquestes internes de la formació hagin situat l'actual alcalde en un desastrós escenari post electoral per darrera de CiU i PP.

Montserrat Tura i Jordi Hereu s'enfrontaran a principis de febrer per escatir quin dels dos liderarà la candidatura per Barcelona. Un mes abans però, la guerra ja s'ha instal·lat al PSC, on la direcció nacional de la formació s'ha atrinxerat contra la federació local de Barcelona per culpa del reglament que regula el procés d'eleccions primàries. La normativa diu que cada candidat ha de ser avalat per un mínim del 40% dels militants, fet que des de la cúpula nacional es veu com un mer tràmit que es pot obviar fàcilment. No és de la mateixa opinió però la federació local de Barcelona, que ja ha afirmat que la normativa s'haurà de complir i que tant Jordi Hereu com Montserrat Tura hauran de presentar els avals suficients per ser escollits candidats de ple dret.

Desastroses enquestes per Hereu
Així, la guerra s'ha obert plenament en el si de la formació socialista alhora que s'han palesat les preferències dels dos bàndols. La direcció nacional opta per l'exconsellera Tura després de veure les pèssimes enquestes internes que aboquen Hereu a un fracàs estrepitós quedant-se en el tercer esglaó del consistori per darrera de CiU i PP. El panorama post electoral que se li obre a Hereu ha fet saltar totes les alarmes a la formació socialista, que tem perdre, a més a més de l'alcaldia de la ciutat, la Diputació de Barcelona, en mans socialistes des de 1980. La federació local de Barcelona, liderada pel mateix alcalde, ja fa dies que ha tancat files al seu voltant.

Nadal creu que les primàries reforçaran el candidat
Per la seva banda el líder parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha afirmat aquest dimecres que 'a vegades les primàries serveixen per enfortir els candidats', en referència a la candidatura que l'exconsellera Montserrat Tura presentarà per optar a l'alcaldia de Barcelona. 'Si hi ha d'haver primàries perquè hi ha més d'un candidat n'hi haurà a Barcelona i on sigui' ha assegurat Nadal davant l'alternativa que suposarà la candidatura de Tura a la del fins ara alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi-80 fletxa València
13 de gener de 2011, 09.28 h

Fins i tot la Direcció del PSC veu que el seu actual candidat a BCN no és el més adequat, donades les circumstàncies, i proposarà un recanvi. I això que també estan prou tocats després de les eleccions.

Per què la Direcció d'ERC no fa el mateix. Per què, en canvi, deixa que Portabella munte uns show per a donar-se protagonisme, amb partits petits, permetent que es pixen damunt d'ERC?

ERC té i ha tingut poca capacitat de reacció davant els èxits i els fracassos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.