directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura: 'Vull servir Catalunya des de la seva capital'

Confirma la seva determinació de rellevar Jordi Hereu · En un discurs centrat en el país més que no pas en la ciutat, es marca el repte de ser alcaldessa

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Montserrat Tura ha comparegut aquest matí per confirmar la seva decisió de plantar cara a Jordi Hereu i disputar-se la candidatura a l'alcaldia de Barcelona en un procés de primàries que enfronta la direcció del partit amb la federació de Barcelona. Tura ho ha fet amb un discurs de to presidencialista, centrat en Barcelona com a capital del país. 'Servir Catalunya es pot fer des de molts, un dels més rellevants és la capital del país', ha sentenciat i s'ha marcat com a objectiu no només guanyar les primàries contra Jordi Hereu sinó aconseguir remuntar les expectatives i guanyar per al PSC les eleccions del 22 de maig. Tura no ha criticat directament la gestió d'Hereu però tampoc ha obviat la situació de desprestigi que pateix la ciutat. 'Catalunya ha estat respectada quan ho ha estat la seva capital i ho ha estat també quan han estat reconeguts els seus alcaldes', ha raonat, tot i que ha assenyalat com a l’'autèntic adversari' qui no fa res per millorar la ciutat, 'però en vol recollir els atributs d’alcalde'.
montserrat tura, socialistes, psc, carles martí, primàries
Comparteix
   


Etiquetes
Amb els que fossin alcaldes de Barcelona Carles Pi i Sunyer i Pasqual Maragall com a referents, Montserrat Tura ha desvelat per fi que pretén disputar el cap de llista del PSC de la capital a Jordi Hereu. L'exconsellera assegura que el principals motors que l'han portat a prendre aquesta decisió han vingut de la mà de 'l'ambició' per 'recuperar l'entusiasme perdut a Barcelona' i d'una profunda convicció en que unes primàries 'són bones'. La socialista s'ha mostrat segura i 'sense por' a les primàries ni a les eleccions que podrien suposar, segons les enquestes, una derrota pel PSC.

Tura ha explicat que es presenta a les primàries sense ànim de protagonitzar episodis 'd'enfrontaments ni retrets' amb Hereu, amb qui ha dit que manté una relació d'amistat i respecte. 'Em presento amb la millor de les intencions', ha dit. Tot i això, ha reconegut que actualment veu Barcelona com una ciutat que 'ha perdut entusiasme' i que això l'ha empentat a donar el pas. Amb tot, el principal retret que ha deixat intuir l'exconsellera no ha anat dirigit a qui serà el seu contrincant, sinó a les direccions del PSC. Tura ha assegurat que es presenta, de moment, 'sola' i que pretén buscar el suport 'de les bases' del partit. A més, ha posat molt en dubte que la cúpula nacional, a qui l'han vinculat alguns sectors propers a Hereu, 'se sentin molt satisfets' de la seva decisió. 'De cap de les maneres m'han animat', ha dit entre somriures, mentre explicava que al PSC 'no s'han agafat les primàries com a costum'.

De moment, Tura s'ha mostrat convençuda de poder aconseguir els avals necessaris per concórrer a les primàries, però contempla la possibilitat que 'les coses no vagin be' i que no pugui enfrontar-se a Hereu. Tot i això, ja ha donat el primer pas per poder recollir els suports, posant en marxa el web 'montserratturabcn.cat' des d'on espera poder recollir les signatures que el partit li exigirà.

Seguirà vivint i votant a Mollet
Tura s'ha mostrat 'molt orgullosa' del seu passat com a consellera i, sobretot, com a alcaldessa de Mollet del Vallès. Tant és així, que ha assegurat que no té cap intenció de deixar d'estar empadronada a Mollet, fins i tot en el cas que sigui alcaldable a Barcelona. 'Seria una mica hipòcrita i irrespectuós amb el meu passat', ha dit, segura de que el fet de no poder-se votar si acaba sent alcaldable 'fa encara més democràtic el sistema'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
John Mai fletxa Singapore
14 de gener de 2011, 15.30 h

Quan un Equip d'Atestat de la Guàrdia Urbana de BCN., deia que un vehícle dels Mossos va deixar 18 metres de frenada al terra abans de xocar contra un cotxe aparcat i arrancar un semàfor, després d'haver atropellat i mort a un motorista. Aquesta embustera, aleshores Consellera d'Interior, deia sense cap estupor en un comunicat oficial, que: "Els mossos van respectar en tot moment les normes de circulació" Quan, per la llargada de la frenada, es calcula que circulaven a més de 90 km/h.
A ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
marta fletxa Girona
13 de gener de 2011, 15.35 h

Tura es millor que Hereu, sense cap dubte, altre cosa es que el seu propi partit vulgui que guanyi les primaries. Com a Consellera d'Interior va fer molta feina i ben feta, la prova es que la majoria de Mossos no la volien perque sentien sempre la seva alé al clatell. Esperem que el temps li doni la raó al igual que esperem que l'actual Conseller d'interior faci la mateixa feina que va fer ella o, com a minim, la seguixi fent i no com en saura del que mes val no parlar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
13 de gener de 2011, 14.01 h

Ni ha arreglat els Peatges ni les Matrícules, ni... Recordeu: No espereu que la Tura us ho arregli, feu-ho vosaltres mateixos: Tapeu-vos la E de la matrícula amb el CAT. És una de les maneres de NO col·laborar amb els espanyols, ni amb el TC, ni amb el TS, ni amb el DP, a esborrar Catalunya del mapa.
http://ves.cat/aj75


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.