directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós creu que Mas ha abandonat els sectors sobiranistes i li pregunta si votarà el 10-A

Abans d'ocupar el càrrec de president, el líder de CiU havia avançat que 'òbviament' participaria en la consulta de Barcelona

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha abandonat els sectors sobiranistes que li van fer confiança per arribar a la presidència. Per això, ha avançat que en el proper ple al Parlament li preguntarà si té intenció de votar en la consulta sobre la independència de Catalunya que Barcelona Decideix està organitzant per al 10 d'abril a Barcelona. Abans de ser escollit president, Artur Mas, havia afirmat que 'òbviament' votaria a la consulta quan es faci a Barcelona.
Tot i que ERC donarà els cent dies de gràcia abans de valorar el nou Govern, Puigcercós ha alertat d'uns 'primers símptomes inquietants' per la 'lentitud' a l'hora de definir l'estructura d'algunes àrees 'clau' en l'àmbit municipal i per 'l'incompliment' de les polítiques d'igualtat i d'educació.

Puigcercós ha manifestat que la 'incapacitat' del Govern a l'hora de respondre si col·laborarà o no amb les consultes independentistes, i per això l'ha emplaçat a cedir urnes com va anunciar l'exconseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs, tot i que després Montilla el desautoritzés i ordenés fer-se enrere en la decisió. 'No demanem que el Govern organitzi una consulta, ni que sigui coorganitzadora, però que faci com va fer el Govern anterior i cedeixi urnes', ha reblat.

El líder republicà ha criticat que mentre CiU estava a l'oposició donés suport a les consultes independentistes i que en canvi ara, des del Govern, no es vulgui pronunciar sobre aquesta qüestió. 'S'ha de ser coherent a l'oposició i al Govern', ha reclamat.

Abandó dels sobiranistes
Puigcercós, que ha insistit en donar els 100 dies de gràcia al nou Govern abans de valorar les seves actuacions, ha constatat els 'primers símptomes preocupants'. En concret, ha criticat la 'lentitud' amb la qual s'estan confeccionant algunes àrees que considera clau, com ara els directors d'administracions locals, i la reducció de les polítiques de gènere o d'educació.

A més, pel líder republicà, CiU està 'deixant de banda' ara els sectors sobiranistes que el van votar el passat 28-N perquè 'el debat sobre el finançament s'està apartant del Parlament'.

Mà estesa per la candidatura independentista
Sobre la candidatura única independentista que ERC de Barcelona va plantejar de cara a les eleccions municipals, Puigcercós ha afirmat que els republicans estan buscant acords i estan 'oberts' perquè 'cap independentista tingui la sensació que el seu vot queda fora'. En aquest sentit, ha mostrat 'bona voluntat i disposició' per parlar amb altres partits independentistes però i ha posat en dubte que SI hagi 'demostrat el mateix'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
13 de gener de 2011, 15.27 h

Segur no ho dubto gens va dir que votaria i o farà i tampoc tinc cap dubte la Consellera Ortega deixarà tantes urnes com faci falta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.