directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC de Barcelona i la direcció tornen a xocar per les condicions de les primàries

La direcció dóna per fet que hi podran participar militants i simpatitzants · La federació de Barcelona no estén per ara el dret de vot als simpatitzants

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Lluny d'arribar a consensos, les discrepàncies entre la federació de Barcelona i la direcció del PSC sobre el funcionament de les primàries que enfrontaran Jordi Hereu i Montserrat Tura s'agreugen. Si aquest dimecres els socialistes barcelonins rebutjaven la proposta de la direcció d'aplanar el camí a l'exconsellera i no exigir-li el suport de 40% d'afiliats per a l'obertura del procés de primàries, com marca el reglament, aquest dijous les diferències s'han fet extensives també a qui té dret a votar en les primàries. La direcció nacional dóna per fet en un comunicat que tenen dret de vot militants i simpatitzants, mentre que la federació de Barcelona considera que només poden votar els militants. Sigui com sigui, continua la guerra oberta dins del PSC que haurà d'arribar a acords properament ja que la cursa electoral entre Hereu i Tura comença aquest mateix dissabte. Es preveu que les primàries es convoquin durant la primera quinzena de febrer.
executiva, psc, socialistes, jordi hereu, montserrat tura, miquel iceta, jose montilla
Comparteix
   


Etiquetes
El primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, ha explicat que aquest divendres es reunirà la Comissió Electoral Nacional del partit, que establirà el calendari i els passos a seguir per cada agrupació municipal del PSC. A la ciutat de Barcelona, l'Executiva de la Federació deixarà d'actuar durant el 'parèntesi' de les primàries, que es podrien celebrar durant la primera quinzena de febrer.

Després que la direcció nacional del PSC assegurés que la decisió es prendrà amb el 'vot individual i secret els i les militants i simpatitzants de la ciutat de Barcelona', Martí ha deixat la decisió a mans de la Comissió Electoral Nacional. Martí defensa que els simpatitzants no podrien donar el seu aval perquè Tura es presenti a les primàries (necessita un 40% de suports només perquè es convoquin les primàries), però sí votar-la després. Una altra opció és que el candidat o candidata tingui el suport de l'Executiva local. Martí demanarà a l'Executiva local que doni suport a Hereu per presentar-s'hi i no ha descartat fer el mateix amb Tura. El que ha considerat 'difícil' és que es flexibilitzi el mínim del 40% d'avals, i s'ha preguntat què s'hauria de fer si hi hagués un tercer candidat. Per això, ha deixat oberta la possibilitat que l'Executiva faciliti el procés als dos precandidats.

El primer secretari del PSC de Barcelona no ha volgut valorar l'enquesta que situaria el PSC com a tercera força a Barcelona, però no l'ha considerat creïble.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.