directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat enllestirà en un mes l'esborrany del reglament per regular els lloguers d'habitatges turístics

Els responsables asseguren el text serà 'curt i senzill'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, ha avançat aquest dijous que la Generalitat enllestirà en un mes l'esborrany del reglament per regular els lloguers d'habitatges d'ús turístic. Entre d'altres, el document establirà les característiques d'aquests habitatges, les condicions d'habitabilitat, l'obligació de tenir llicència i les potestats per a la inspecció.

El president de l'Associació d'Apartaments de les comarques de Girona, Lluís Torrent, ha rebut la notícia amb bons ulls perquè el decret 'establirà garanties' per evitar els lloguers il·legals, però també ha reclamat que sigui l'Administració qui es posi ferma en la inspecció.

Comparteix
   

La secretària d'Habitatge ha clausurat aquest dijous el simposi sobre el futur dels apartaments turístics que s'ha celebrat a Girona. Recollint les demandes que aquest matí li han llançat els empresaris, Carme Trilla ha dit que la Generalitat està enllestint l'esborrany d'un reglament que regularà les condicions dels habitatges que es destinin a ús turístic.

Trilla ha explicat que la redacció del reglament, que es preveu tenir sobre la taula en un mes, és un treball a quatre mans que es fa des del seu departament i Turisme. 'El reglament serà curt i senzill, i establirà l'obligació de tenir llicència d'activitat, les condicions d'habitabilitat, les característiques i requisits que hauran de complir els habitatges i qui tindrà les potestats per a la inspecció, que en aquest cas està clar que recauran sobre Turisme', ha ressaltat Trilla.

Durant la seva intervenció, Trilla també ha volgut ressaltar que, des del punt de vista d'Habitatge, 'és legítim que es destinin habitatges a ús turístic perquè ens dol que no es facin servir o quedin buits', però que això s'ha de fer amb garanties.

El president de l'ATA, Lluís Torrent, ha agraït a Trilla la seva implicació en la problemàtica dels lloguers il•legals que pateix el sector. Segons ha explicat, 'el reglament serà complementari a l'actual llicència, però ha d'incorporar garanties perquè sinó no ens en sortirem pas'. En aquest sentit, Lluís Torrent ha indicat que l'aparició del reglament ha d'anar lligada 'amb una campanya d'inspecció forta', i en aquest punt ha tornat a reclamar la implicació de l'Administració.

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, ha ressaltat que un cop es publiqui el reglament es posarà fre a la desregularització del sector. Vilalta ha dit que, amb la nova normativa, els habitatges que demanin la llicència 'deixaran de ser qualificats com a domicilis i passaran a ser tipificats com a ús turístic'.

Això permetrà, segons ha ressaltat el director general, que 'els habitatges d'us turístic puguin ser inspeccionats per diferents administracions'. A més, Vilalta ha afegit que 'l'atorgament de llicències també permetrà als municipis dir on volen o no els habitatges d''ús turístic'.

De moment, tots alegals

Es dóna la paradoxa que, actualment, en el sector d'apartaments a les comarques gironines, tot el parc de lloguer és alegal. D'entrada, perquè hi ha apartaments no declarats que es lloguen. I també, perquè d'ençà que ha canviat la Llei, els apartaments estan donats de baixa del registre i s'han d'acollir a les noves disposicions. 'Això fa que ens trobem en una situació alegal', ha indicat Lluís Torrent. I ha conclòs: 'Per això, el sector fa un clam unànime per la regulació'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.