directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Comissió Electoral del PSC es reuneix per fixar les regles de joc de les primàries

Montilla rebrà Hereu i Tura en una reunió de caràcter privat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió Electoral Nacional del PSC, formada per consellers nacionals i representants de les diferents federacions del partit, es reuniran aquest divendres a les 12h del migdia per decidir les regles del joc de les primàries entre Jordi Hereu i Montserrat Tura. Els aspectes més importants que s'han de decidir són el nombre d'avals necessaris per presentar candidatura, si podran votar també els simpatitzants a més dels militants, uns criteris que enfronten la federació de Barcelona i la direcció del partit. Finalment també s'haurà de determinar el calendari de tot el procés. D'altra banda, el primer secretari del PSC, José Montilla, es reunirà aquest divendres amb els dos candidats Jordi Hereu i Montserrat Tura en una trobada de caràcter privat per analitzar el nou escenari que s'ha obert.
jordi hereu, montserrat tura, psc, socialistes, primàries, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
El reglament del PSC que regula aquest procés estableix que Tura hauria de recollir signatures del 40% de la militància per presentar-se en unes primàries i enfrontar-se amb l'actual alcalde. Però des de la direcció del partit creuen que es podrà arribar aquest divendres a un acord perquè no sigui necessari recollir aquest volum de signatures. En aquest sentit, asseguren que aconseguir el 40% dels avals per poder-se presentar no té sentit perquè és gairebé com guanyar les primàries i es mostren confiats en arribar a una formula pactada tenint en compte la bona predisposició de la Federació de Barcelona per celebrar unes primàries. Tot i això, el primer secretari de la federació de Barcelona, Carles Martí, ja ha afirmat que veu difícil que es flexibilitzi aquest criteri i ha manifestat la seva predisposició a seguir la normativa 'al peu de la lletra' amb tots els candidats.

L'altra qüestió pendent d'aclarir és si els simpatitzants del PSC a Barcelona també podran votar. Des de la direcció donen per fet que tant els 3.416 militants com els 8.616 simpatitzants de Barcelona podran participar a través de vot secret que es dipositarà en dues urnes diferents, una per militants i una altra per simpatitzants. En cas que el resultat de les dues urnes no coincideixi la decisió final estaria en mans del Consell Nacional del PSC. La Federació de Barcelona assegurava aquest dimecres a la nit en un comunicat que aquesta qüestió es decidirà en la Comissió Electoral d'aquest divendres i es decantaven perquè els simpatitzants poguessin votar en les primàries però no avalar la candidatura de Tura per a presentar-se.

Dissabte, tret de sortida
Finalment, la reunió d'aquest divendres també fixarà el calendari concret que seguirà el procés de primàries. Aquest dissabte 15 de gener s'obrirà el termini per presentar candidatures, un procés que s'allargarà entre dues o tres setmanes . Les primàries es podrien convocar per la primera quinzena de febrer i durant la segona quinzena les federacions del partit ratificaran els candidats. Es preveu que un Consell Nacional del partit que se celebrarà al març ratifiqui oficialment els caps de llista.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.