directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós considera que el fitxatge d'Aznar per Endesa és 'un retorn dels favors fets al grup italià'

Maragall critica faci de la seva expresidència un lucre 'incessant'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha valorat amb una àcida crítica el 'fitxatge' de l'expresident del govern espanyol José Maria Aznar com a conseller extern d'Endesa per 'la mòdica quantitat de 200.000 euros'. 'Tot plegat dóna la sensació de retorn a Aznar dels favors fets al grup italià Enel, propietari actual d'Endesa, quan Gas Natural i Enron pugnaven pel control de la companyia elèctrica', ha assenyalat Puigcercós en una entrada al seu bloc. El líder d'Esquerra ha recordat la campanya de la dreta espanyola per evitar que Endesa caigués en mans catalanes i com 'van preferir que fos un grup alemany o que en darrera instància fos l'amic Silvio Berlusconi qui la dirigís'.
aznar
Comparteix
   


Etiquetes
'Aquests tractes de favor no són estranys, ja varem tenir un primer exemple amb la privatització controlada d'altres àmbits estratègics. Recordem les telecomunicacions i l'amic de pupitre, Juan Villalonga, en el cas de Telefónica, o com Arias Salgado se situava al davant d'un grup de distribució comercial després que es permetés i s'alimentés des del govern espanyol el seu creixement vulnerant les més elementals regles de lliure mercat i antimonopolístiques', ha reiterat Puigcercós, que lamenta que 'sense cap tipus de pudor, els favors es paguen'.

'La pressió sovint obscena contra els grups econòmics que qüestionen el model radial que té en Madrid l'inici i el final de tot, i el canvi constant de les regles de joc per afavorir l'adulteració del lliure mercat, tenen un preu', ha reflexionat el president d'Esquerra. 'Aznar ja n'ha cobrat la seva part alíquota. Ell serà una mica més ric i el seu gendre podrà afegir més noms a l'agenda que tants rèdits li dóna', ha ironitzat Puigcercós.

'Però per aquest camí l'economia espanyola i malauradament la catalana -perquè els emprenedors pateixen totes les malifetes que Endesa perpetra per aquests verals- s'anirà enfonsant una mica més a mans de monopolis com l'elèctric que només pensa en el lucre fàcil i ràpid i no en garantir un servei elèctric de qualitat', ha finalitzat.

Crítiques també de l'expresident Maragall
L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha criticat els expresidents espanyols Felipe González i José María Aznar per fer de les seves 'expresidències' una oportunitat de lucrar-se 'que no cessa'. És una font d'ingrés 'incessant', ha bromejat. 'M'agradaria no ser un d'aquests expresidents', ha desitjat. Maragall també ha volgut subratllar que en aquest cas no hi ha cap diferència entre ambdós, amb independència dels 'seus colors' polítics. Són 'supermilionaris', ha afirmat en al·lusió a la suma de diners que ingressen els dos polítics gràcies als contractes que han signat amb les companyies Gas Natural i Endesa. Maragall ha presentat una càtedra de la UB que duu el seu nom.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
J.S.G. fletxa Sant Boi
14 de gener de 2011, 21.36 h

AIXÒ JA PASSA, I EL QUE NO ENTENC ÉS QUE SE LI DONI TANTA IMPORTÀCIA. JA SABEM, PER TANT MATEM QUALSEVOL NOTICIA D'AQUEST BANDOLER.

VISCA TERRA LLIURE!!! II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ciscu fletxa Girona
14 de gener de 2011, 13.14 h

Estic d'acord. Amb la banca ja he fet els pas: Banca ètica, però amb els estafadors de gas natural i endesa quin pas és el correcte?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
14 de gener de 2011, 08.57 h

A la que pugui me dono de baixa d´endesa.
A la que pugui me dono de baixa de gas natural.
A la que pugui me dono de baixa a la caixa.

Estic fins els ous de vividors.

independencia


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.