directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV demanarà al govern espanyol que impedeixi a Repsol obrir pous petrolífers arran les últimes fuites a Tarragona

La companyia petrolera ha abocat més de 100.000 litres de cru en dos incidents els darrers quinze dies · En només set anys ha causat fins a nou vessaments

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ICV-EUiA demanarà al Congrés dels Diputats que el govern espanyol apliqui una moratòria a l'obertura de dos pous a la plataforma Casablanca, on es va produir un dels vessaments, mentre la companyia Repsol no revisi els protocols i es resolguin les tres causes que té obertes. Amb aquest objectiu, la diputada ecosocialista al Congrés, Núria Buenaventura, preguntarà a l'executiu espanyol si 'creu que s'han produït negligències per part de Repsol'. Per la seva banda, la diputada d'ICV pel camp de Tarragona, Hortènsia Grau, presentarà una bateria de preguntes al Parlament dirigides al Govern per conèixer què ha fet i quines mesures pensa emprendre perquè no es repeteixin aquests episodis. Repsol compta amb un tràgic balanç de vessaments al litoral català, en set anys ha causat fins a nou incidents i ha arribat a abocar més de 100.000 litres de cru en els dos incidents dels darrers dies.
pou petroli repsol
Comparteix
   


Etiquetes
'Volem saber quines mesures pensen dur a terme els Departaments implicats', ha demanat Grau, que també ha lamentat que el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Peregrí, amb competències en la matèria, encara 'no hagi dit ni una sola paraula'.

La diputada considera la situació com a 'especialment greu', tot constatant que el vessament de diumenge 'consta entre els quinze més significatius que s'han registrat en l'última dècada'. Grau va fins i tot més enllà i planteja obertament al govern espanyol la necessitat de suspendre l'activitat d'extracció petrolífera que la companyia desenvolupa just davant de la costa del Delta de l'Ebre.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.