directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Hollywood veta la participació de l'Acadèmia Catalana als Oscar

El president de la institució, Joel Joan, declara que mentre Catalunya no sigui un estat 'la porta estarà tancada'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Acadèmia del Cinema Català haurà de veure per televisió, un any més, la cerimònia dels Oscar després que no hagin fructificat les converses que el president de la institució, Joel Joan, ha mantingut amb Hollywood per presentar un film en la modalitat de pel·lícula estrangera. La indústria americana ha tancat la porta a aquesta possibilitat ja que demana que hi hagi consens amb l'Acadèmia Espanyola de Cinema, fet que fa inviable la presentació d'una producció en llengua catalana. Les regles de l'acadèmia americana per presentar un film en categoria de llengua no anglesa es basen en que 'només s'acceptarà un film per país'. D'aquesta manera, les constants converses que Joel Joan ha mantingut en els darrers anys amb els responsables de Hollywood han estat inútils i han trencat amb les esperances de poder presentar un film català aquest 2011.
Joan ha lamentat aquest dijous la decisió i ha declarat que mentre Catalunya no sigui un estat, 'la porta dels Oscar estarà tancada pel cinema català'.

Dos anys després d'encetar converses amb l'acadèmia de Hollywood, Joel Joan ha tirat finalment la tovallola davant la decisió de l'acadèmia americana de no acceptar films en llengua catalana. De res han servit les pressions que el president de la institució va fer l'any 2009 quan va exposar la possibilitat que Catalunya presentés una producció al marge de l'estat espanyol servint-se de precedents com Palestina, Hong Kong o Taiwan. Hollywood ho té clar i demana que l'Acadèmia del Cinema Català arribi a un consens amb la institució espanyola de cinema per presentar un film. Si no és d'aquesta manera, Catalunya té les portes tancades als Oscar com ha lamentat aquest dijous Joel Joan que, tan sols fa un any, albergava esperances que aquest 2011 fos l'any de l'entrada de Catalunya a la meca del cinema mundial.

Bona imatge del cinema català a Hollywood
El veto de Hollywood a les produccions catalanes contrasta però amb la bona imatge que el cinema català té, paradoxalment, al glamurós districte de Los Angeles. Així, la revista The Hollywood Reporter publicava a finals d'octubre un reportatge on destacava el gran creixement de la indústria cinematogràfica a Catalunya i el definia com un dels  nous centres de producció de cinema de projecció internacional perquè compta amb les empreses, els professionals i el suport de les institucions necessari per fer bons productes. 'Només amb una mirada a la llista de pel·lícules espanyoles amb projecció internacional es veu clarament que Catalunya s'ha consolidat com un 'hub' de la producció cinematogràfica', assenyalava la revista.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
15 de gener de 2011, 09.26 h

Això mateix, Andorra pot portar les peŀlícules a Hollywood.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
J.S.G. fletxa Sant Boi
14 de gener de 2011, 21.21 h

VISCA TERRA LLIURE!!!!! II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
POL fletxa EL MASNOU
14 de gener de 2011, 20.14 h



Avui Andorra fóra francofona o hispana si no fos per la resta de territoris catalans. Andorra sense Barcelona seria Monaco, que ha perdut la pròpia llengua. Andorra ha d'estar agraïda a la resta del territori catalans. Per això no entenc com Andorra, éssent com és l'únic territori de llengua catalana, no fa res per tal que la cultura catalana sigui present arreu a través de la seva condició d'estat independent. Si els bascos tinguesin un tros de territori de llengua basca lliure, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de gener de 2011, 11.53 h

#1 Torno a preguntar-me: Quants més fracassos, prohibicions, vetos i falses esperances hem d'anar aguantant per què la gent de Catalunya se'n adoni de que no podem anar lligats de peus i mans cap a la forca, la qual és personalitzada per un estat feixista com és el castellanufo ????. I al damunt, és que som massoquistes. Es va fer un Estatut, el del Tinell. Es va refrendar per tot el poble de Catalunya i el Parlament. En Mas i en Duran, se'n van a madrit a vendre'l per cap preu a en sapate... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
14 de gener de 2011, 08.55 h

Un motiu mes per a la independencia.
Amb aquests ja tenim 543.005 motius per a la independencia.

APM?

Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.