directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall s'acomiada de la presidència del PSC amb càrregues de profunditat al partit

Demana que tinguin grup propi a Madrid, pronostica que l'Estatut serà retallat i diu que es dedicarà a crear el Partit Demòcrata Europeu

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Maragall es nega a callar i continua dient la seva. Ahir, en un article publicat a La Vanguardia, va anunciar que "és el moment de fer efectiva" la seva renúncia com a president del PSC. Maragall també va aprofitar per deixar anar algunes càrregues de profunditat contra el PSC: reclama que els socialistes catalans tinguin un grup propi a Madrid, pronostica que l'Estatut serà retallat i aposta per dedicar-se a crear el Partit Demòcrata Europeu.
pasqual maragall entrevista despatx avenç
Maragall al despatx en una foto del diari Avenç

Comparteix
   


Etiquetes
A l'article, Maragall anuncia que fa efectiva la renúncia, tal com anunciàvem fa uns dies, i assegura que marxa amb els objectius complerts, almenys "els més significatius". També aposta per la recuperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Grup propi a Madrid

En aquesta Carta a los amigos Maragall recorda que ja fa temps que va demanar que el PSC tingués grup parlamentari propi a Madrid i ha dit que espera que l'acabi tenint, perquè si no "es produirà un cert sentiment de decepció", perquè "ja fa massa temps que es va suprimir amb l'excusa del cop d'estat de Tejero". L'expresident celebra que el president de la Generalitat, José Montilla, "no es desdiu de la pretensió històrica d'avançar cap a un senat federal" i espera que els tres partits que formen el Govern "coordinaran les seves forces amb l'objectiu d'aconseguir un senat de les autonomies". Per a Maragall, "aquestes coses s'han de proposar, encara que triguin molt o poc a arribar".

L'Estatut el tocaran "poc"

L'expresident de la Generalitat ha fet un pronòstic sobre el pas de l'Estatut pel Tribunal Constitucional (TC). Maragall sosté que "el tocaran, però poc" i espera que "en cap part substancial". Si no fos així, Maragall ha apostat per "tornar a la vella idea de la reforma de l'article 2 de la Constitució".

Partit Demòcrata Europeu

Maragall acaba el seu article parlant d'Europa, "la nostra nova gran pàtria", i assegura que acompanyarà "personalment, i no en solitari", l'intent italià de crear el Partit Demòcrata Europeu (PDE). "Són molts els ciutadans que em diuen que estan d'acord en aquest camí", assegura. De fet, recorda que "els socialistes europeus, i Prodi, Rutelli i Bayrou estan intentant posar-se d'acord", i que també participa en el projecte Josu Jon Imaz i hi dóna suport el lehendakari Juan José Ibarretxe. L'expresident reconeix les "dificultats" que hi haurà, però demana "posar mans a l'obra".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jordi fletxa l'h
30 de maig de 2007, 23.49 h

El temps farà justícia a en Maragall,un president que va tenir més enemics dins del partit seu que no pas en els altres.
Sempre ha lluitat contracorrent!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.