directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La fiscalia demana un any i mig de presó per Anglada per un delicte de provocació i discriminació

Vol també la suspensió del càrrec públic i el pagament d'una multa per la distribució d'uns pamflets que pretenien 'suscitar entre la població sentiments d'hostilitat contra el col·lectiu d'origen magrebí'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els pamflets distribuïts l'any 2007 per Plataforma per Catalunya que pretenien 'suscitar entre la població sentiments d'hostilitat contra el col·lectiu d'origen magrebí', li sortiran cars a Josep Anglada, que ha estat acusat d'un delicte de provocació, odi i discriminació. La fiscalia demana per aquest motiu un any i mig de presó pel polític vigatà així com també la suspensió del càrrec públic i el pagament d'una multa. L'acusació ha estat presentada aquest dimarts al jutjat d'instrucció número 4 de Vic. La Fiscalia també imputa Juan Carlos Fuentes, regidor de la PxC a l'Ajuntament de la capital d'Osona, que va sol·licitar per encàrrec d'Anglada els 3.000 pamflets distribuïts per Vic de cara a guanyar vots en les eleccions municipals en les quals PxC va obtenir quatre regidors.
josep anglada pxc

Josep Anglada, pxc, plataforma per catalunya


Comparteix
   


Etiquetes
Josep Anglada s'enfronta altre cop a la justícia després que la fiscalia hagi demanat per ell un any i mig de presó així com també la suspensió del seu càrrec públic. L'acusació es basa en uns pamflets que Plataforma per Catalunya va distribuir per Vic pocs dies abans de les eleccions municipals del 27 de maig de 2007, i que, segons la fiscalia, pretenien 'suscitar entre la població sentiments d'hostilitat contra el col·lectiu d'origen magrebí'.

Els pamflets, escrits en castellà, estaven redactats de tal manera que el lector es confongués sobre la seva autoria. Així, el text es detalla com si es tractés del relat d'un ciutadà magrebí que exposa el seus recels envers el partit d'Anglada. 'Si ellos mandan en Vic expulsarán a todos nuestros compañeros ilegales y harán la vida imposible al resto. No nos permitirán ejercer nuestro derecho a tener una bonita mezquita en el centro de Vic' apareix en els pamflets.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.