directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao rebutja la proposta de SI i no renuncia a Portabella com a cap de cartell a Barcelona

ERC vol incorporar els 'maragallistes' i socialistes 'desnortats' a la llista

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, veu 'pràcticament impossible' renunciar a Jordi Portabella com a cap de llista d'una coalició independentista de cara a les eleccions municipals a Barcelona. Ridao ho ha assegurat després de conèixer la proposta de SI de renunciar a encapçalar la candidatura unitària independentista perquè ho sigui una personalitat independent per consens. Segons el republicà, ERC és el 'pal de paller' de l'independentisme i per això vol que el partit lideri el 'tercer espai' independentista que incorpori no només les diferents sensibilitats d'aquest caire sinó també els socialistes 'il·lustrats', 'maragallistes' i 'desnortats' que han quedat 'orfes de referent'.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que, per prudència, Joan Ridao no ha volgut 'tancar la porta a res', tot just després de conèixer la proposta de SI perquè el cap de llista per Barcelona d'una possible candidatura unitària independentista sigui una personalitat independent i consensuada, el secretari general d'ERC ha assegurat que la qüestió encara és objecte de converses però que és 'molt complicat per no dir impossible' que els republicans renunciïn al seu candidat, Jordi Portabella. 'Avui per avui la hipòtesi és aquesta i no una altra', ha afegit.

Com ja ha fet Portabella en els darrers dies, Ridao ha explicat que ERC vol liderar un 'tercer espai' a la ciutat de Barcelona conformat per les sensibilitats independentistes, i és per això que han començat un procés de negociacions amb partits com ara SI o la CUP -aquesta última també ha renunciat a què Portabella encapçali la llista.

Els republicans veuen també una oportunitat d'afegir en aquest espai els 'socialistes catalanistes', 'il·lustrats' i 'maragallistes' que, després de les eleccions al Parlament i ara amb el procés encetat de primàries s'han quedat 'desnortats' i 'orfes de referent'.

Ridao ha afegit que atraure aquest dos tipus d'electors és 'compatible' i ha assegurat que no en prioritzen una per damunt de l'altra. Ha afegit que no es resignen a 'un espai minoritari i independentista', és a dir, el resultant d'un 'sumatori' de les diferents opcions independentistes que han sortit escollides al Parlament de Catalunya.

El líder republicà considera que 'cal ampliar el perímetre electoral' i no només 'sumar' sinó també 'multiplicar'. En aquest sentit, Ridao ha manifestat que no només s'han mantingut contacte amb SI sinó també amb 'gent molt més discreta'.

'Al PSC se li està passant l'arròs'
Com ja va fer dijous el president del partit, Joan Puigcercós, Ridao ha celebrat que el PSC hagi endegat un procés de primàries per elegir el candidat que encapçalarà la llista per Barcelona, procés que considera 'higiènic'. Amb tot, creu que ho han fet quan 'al PSC se li està passant l'arròs' i que ho haurien d'haver iniciat fa mesos.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
15 de gener de 2011, 13.21 h

La sensació de vertigen de Portabella és palpable. Possiblement la caiguda al buit d'ERC a les municipals no s'explicarà només per la feina del seu equip municipal sinó per la incoherència i falta d'eficàcia dels plantejaments d'ERC en general. Sense líders, sense una bona gestió, sense capacitat per comunicar, sense un full de ruta per a la independència ERC ha deixat de convéncer al votant independentista.

Si ERC no espavila, el projecte independentista l'encapçalarà qui desmost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marc fletxa Barcelona
15 de gener de 2011, 11.59 h

Home, ja teniu un vot, ERC! El d'en Felip P. de Barcelona! Potser arribeu als 1000 vots fins i tot, eh? Wow! Demano a tothom que enfonsem aquest partit en la misèria que és el que mereix després d'haver enfonsat les esperances de molts independentistes en una època clarament favorable pel desenvolupament de la nostra ideologia. Ja han demostrat tot el que havien de demostrar durant aquests anys perduts d'autonomisme montillista pel que nosaltres també hem de demostrar la nostra disconformi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa La Seu
14 de gener de 2011, 22.55 h

Les declaracions d'en Ridao només demosten que per a un partit com ERC el que compta és que la cadira la ocupi un dels seus.
Ja fa anys qe estan demostrant que només els interessa la cadira.
DECLARACIÓ UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA JA!!!!!! Tot el demés acabarà convertint a Catalunya en una infra-regió d'Espanya (dic infra-regió per què mai serem considerats espanyols)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Felip P. fletxa Barcelona
14 de gener de 2011, 18.02 h

Ja veus Portabella com està el panorama. Pit i cullons. O creus en tu mateix i en ERC i tires pel dret. O et fas a un costat. Jo et donaré suport, és l'únic que et puc dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
14 de gener de 2011, 16.47 h

Si Portabella ha errat greument volent d'ajuntar-se amb Solidarnosc, cal fer un recanvi de cap de cartell. A veure quan ERC detecta la palla entre tot el blat intern i sap parar-li els peus a les superstars que té a dins abans que tot el mal estiga fet.

Carretas i Urielet van pixar-se dins d'ERC i van marxar quan els va interessar. Carod va pixar-se en ERC en les eleccions després d'haver sigut el Vicepresident invisible i calladet durant la legislatura.

O reacciones o et pilla el bou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de gener de 2011, 16.40 h

A aquests tios al final no els votara ni la tieta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Barcelona
14 de gener de 2011, 14.23 h

El que cal vist les negatives de CUp i SI és tancar el tema i presentar-se, ERC´´es malgrat els errors la clau del independentisme, treballant i a per feina


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.