directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bozal es justifica dient que 'només' va recórrer la consulta d'Arenys

Vol que es deixi enrere el seu passat com a advocada de l'Estat espanyol i avança que reclamarà més competències al ministre de justícia espanyol

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha demanat aquest divendres que es deixi enrere el seu càrrec anterior d'advocada de l'Estat espanyol. Preguntada sobre la seva postura davant la consulta popular sobre la independència a Arenys de Munt (Maresme), Fernández Bozal ha recordat que ella només va recórrer contra l'acord d'aquest ajuntament dels més de 300 que van convocar consultes perquè el d'Arenys 'vulnerava l'ordenament jurídic'. Després de reunir-se per primer cop amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, Bozal ha explicat que reclamarà al ministre de Justícia espanyol, Francisco Caamaño, que Catalunya obtingui totes les competències pendents en matèria d'administració de justícia.

Comparteix
   


Etiquetes
En la seva primera compareixença pública després de rellevar Montserrat Tura en el càrrec, Fernández Bozal ha dit que ella no es va posicionar davant les consultes sobiranistes, i que va presentar recurs contra un sol dels ajuntaments que van aprovar acords sobre les consultes. Ara bé, es tractava de la primera consulta, la d'Arenys, i després que un jutjat no permetés a l'Ajuntament convocar-la ni col·laborar-hi, els altres consistoris van decidir donar-hi suport implícit i no fer-les en dependències municipals.

Acte seguit, la consellera ha demanat que no es torni a parlar de la seva anterior feina perquè ja 'no té cap interès'. De Gispert, al seu costat, ha recordat que quan Bozal va firmar el recurs contra l'Ajuntament d'Arenys, era una funcionària, i per tant havia de complir ordres. La consellera també ha dit que dins del Govern encara no s'ha parlat de la reformar la llei de consultes i ha opinat que no es poden prendre decisions 'amb lleugeresa'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
portell fletxa Argentona
24 de gener de 2011, 18.06 h

Que es posi a la feina e instrueixi una cause contra l'acte de Sevilla i concretament contra Arenas per incitar, maliciosament, conspiració, xenofoga, premeditadament contra la diferencia cultural, lingüistique i el dret de les persones., i fer-ho coneixent l'amplia divulgació sota l'ampara d'estar Aforat i els organitzadors coneixedors del greuxes, agresions, transgresions de la convivencia i la llei, permetre, recolçar i aplaudir la divulgació de la calumnia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 de gener de 2011, 20.26 h

#11 Érem segons sembla, prop del milió i mig de persones a la manifestació del 10 de juliol a Barcelona àvides d'independència i de llibertat, amb un clam quasi bé unànim d'Independència. I què ha passat ???. Ja ho veu: Doncs que no volíem caldo i ens en han donat tres tasses a la força, igual que quan érem petits i ens donaven l'oli de rici que ens feia anar de ventre pels descosits, amb descomposicions fecals francament desagradables. Feta la comparació doncs, continuem enganxats... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
portell fletxa Argentona
21 de gener de 2011, 18.20 h

Mes de 600.000 Catalans em votat pel Dret a Decidir.., aquest diumenge son els de la ciutat de Terrassa els que votaran per l'independencia i un Estat Propi.
Prepareu-vos els de Barcelona perque amb la ciutat condal es pot assolir la xifra de 1.000.000 de vots.
Fora de la peninsula a la resta del mon, els ulls estan posats am Catalunya., de la societat es resultat i el valor afegit de les consultes, una tasca que no es al abast dels partits politics, i que ha fet posible la gent catalana, serem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
15 de gener de 2011, 14.11 h

Aquesta senyora i d'altres que viuen de catalunya, no tenen cap culpa de res (se aprofiten com han fet sempre els espanyols ).Som nosaltres, els responsables, ja que no les fem fora. Jo a tota aquesta gentussa els hi fumaria fora d'una bona puntada de peu al cul.
VISCA CATALUNYA LLIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de gener de 2011, 12.21 h

(SIC) "De Gispert, al seu costat, ha recordat que quan Bozal va firmar el recurs contra l'Ajuntament d'Arenys, era una funcionària, i per tant havia de complir ordres". Per a mi, un funcionari és aquell que comença a les 8:00 i plega a les 15:00 (més o menys), i que si no fa la feina que li manen, l'expedienten i el foten a enganxar segells o suspensió de sou i feina. Una advocada com ella, bé com ella no, però una advocada amb dignitat(cosa prou difícil), si hagués fet seva la terra l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Eloi fletxa VILA DE GRÀCIA
15 de gener de 2011, 09.19 h

#2 El teu, suposso, estimat Carretero amb 40.000 vots no va fer malbé la unitat de l'independentisme i, a més, ara, reclama que ERC sigui el "pal de paller"?. Això si que és un fantasma de veritat. 40.000 vots a les escombraries per absolutament no res. Abans de parlar, pensem bé el que diem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
14 de gener de 2011, 23.50 h

La senyora cobrava de l'estat i, pobreta, havia de justificar el sou. Una dona tan nefasta, que "només" es va queixar del cas d'Arenys, hauria de ser enviada a les seves Espanyes ben castellanes (ella n'és, de castellana) on li agrairan la feina feta. Aquí és una vergonya tenir-la.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pep fletxa La Seu
14 de gener de 2011, 23.29 h

El que aquesta senyora va fer contra Catalunya no se li pot perdonar per molt que ho fés en exercici de la seva professió. Va estar molt lletx.

Però encara és molt més greu que un president català i suposadament catalanista hagi tingut la poca vergonya de donar-li un càrrec com a consellera del Govern.

QUN FÀSTIC !!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel fletxa BCN
14 de gener de 2011, 21.02 h

Recordeu que " l'ordenament jurídic " al que es refereix, es fonamenta en els Decrets de Nova Planta contra València, contra Catalunya i contra Les Illes,... imposats de la única manera que saben els espanyols, per la força de les armes, amb violència, sang i foc, i per tant, és IL·LEGÍTIM.

Qualsevol sentència espanyola, que segueixi les directrius establertes en els Decrets de Nova Planta, és il·legítima, i per tant, és just i necessari no acatar-la.
http://ca.wikipedia.org/wiki/... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miquel fletxa BCN
14 de gener de 2011, 20.58 h

No hi han excuses que valguin. Actuar contra la democràcia és molt greu. Per cert, com a advocada de l'Estat espanyol, se sap si va actuar contra els provocadors de la Falange a Arenys de Munt, o els va deixar fer ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.