directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La Coordinadora anima els 418 municipis que no han celebrat consulta a sumar-se al 10-A

Posen en marxa la campanya 'Cap català sense consulta'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència vol que el 10 d'abril finalitzi l'onada de consultes per la independència de Catalunya iniciada a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009. Per aquest motiu, ha animat els 418 municipis que encara no l'han celebrat a fer-ho. El portaveu de la Coordinadora, Jaume Soler, ha remarcat que la voluntat no és pressionar ja que cada municipi és lliure però ha afegit que l'objectiu és que cap català és quedi sense la possibilitat d'expressar la seva opinió sobre la independència de Catalunya. A més, han aconsellat que s'aprofiti el ressò mediàtic que tindrà la consulta a Barcelona, que se celebra el 10 d'abril, per organitzar-la el mateix dia.
El portaveu i responsable de territori i campanya de la Coordinadora, Julià Carbonell, ha explicat que han iniciat una campanya per tal que els municipis que encara no han celebrat consulta ho facin ja que tenen la 'preocupació' que aquesta acció no arribi al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, la Coordinadora donarà 'el màxim suport possible' a les comissions locals que impulsin consultes. El 10 d'abril es posarà el punt i final a l'onada de consultes, amb la celebració de la de Barcelona i es donarà per assolit el primer objectiu de la coordinadora.

A més de Barcelona, també celebraran una consulta el 10 d'abril Gavà, Bagà, Sant Julià de Ramis, Blanes i Albanyà, així com Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubergòs, Pujalt i Sant Pere Sallavinera, tots cinc de manera conjunta. Tot i això, Soler ha explicat que a partir d'ara 's'iniciaran contactes amb la resta de territoris dels Països Catalans' perquè també puguin impulsar referèndums d'aquestes característiques.

Soler ha remarcat que tot i que el 10 d'abril finalitzi aquesta primera etapa, la Coordinadora continuarà treballant per assolir el principal objectiu: que es celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya a nivell nacional. Per aquest motiu, participarà per impulsar la Conferència Nacional per l'Estat Propi, com a pas previ per constituir l'Assemblea Nacional Catalana. Ha afegit que aquesta setmana ja s'ha celebrat una primera reunió entre diferents plataformes que treballen en aquest camí.

Vot anticipat a Barcelona
El cap de campanya de Barcelona Decideix, Xavier Martínez, s'ha mostrat satisfet de l'evolució del vot anticipat a la capital catalana, que va començar el 12 de desembre. Martínez no ha volgut avançar xifres però ha assegurat que estan notant que hi ha 'il·lusió' per participar.

D'altra banda, ha assegurat que tenen el suport de les seccions municipals de CDC, ERC i Solidaritat per la Independència i ha afegit que estan 'en converses' amb la resta de partits per aconseguir també la seva col·laboració. Martínez ha lamentat no tenir aquest suport per part de l'Ajuntament, que no cedirà instal·lacions.

Qui sí que ho farà serà el FC Barcelona. L'anterior president del club, Joan Laporta, va oferir el camp com a punt de votació i, segons ha dit Martínez, l'actual junta liderada per Sandro Rosell, 'manté el seu compromís'. Aquest acord també comportarà que membres de Barcelona Decideix estiguin presents al Camp Nou en els partits que el Barça jugui a casa per donar informació sobre la consulta del 10 d'abril.

Abans de Barcelona, un altre municipi destacat on es celebrarà una consulta per la independència serà Terrassa (Vallès Occidental) el proper 23 de gener. El cap de campanya de Terrassa Decideix, Domènech Jofresa, ha dit que han rebut la confirmació que s'aproparan al municipi Joan Ridao (ERC) i Oriol Pujol (CiU), entre d'altres.

Resposta a Bozal
Per últim, Carbonell ha valorat el fet que l'actual consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va recórrer contra l'acord de l'Ajuntament d'Arenys de Munt que facilitava les seves instal·lacions per a la celebració de la consulta. Per a Carbonell aquest fet no suposa 'cap entrebanc' a la feina de la Coordinadora i ha assegurat que 'és el poble qui ho vol fer' (en al·lusió a la celebració de consultes).

Carbonell ha defensat que aquesta és l'actuació i la postura d'una persona, però que Catalunya compta amb moltes més que si que defensen la celebració de les consultes, fins i tot dins del partit que governa actualment, ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.