directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella creu que si 'fracassa' la consulta del 10-A 's'enterra definitivament' la independència de Catalunya

El republicà pensa que el resultat de les municipals condicionarà el congrés d'ERC

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, té la vista posada en el 10 d'abril. La consulta per la independència que se celebra a Barcelona i de la que ja s'han fet jornades de vot avançat és, pel republicà, clau pel futur de Catalunya. Portabella considera que 'si fracassa la consulta del 10-A, enterrem definitivament' la independència, i en canvi si va be, 's'enlaira' el procés'. I és que pel líder d'ERC a Barcelona, la consulta a la capital té una importància cabdal i una 'responsabilitat' per sobre de les que s'han fet fins ara. El republicà assegura que es donaria per satisfet si la participació superés el 12% que va tenir el referèndum per la Diagonal.
jordi portabella, erc, esquerra, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
'Si ens en sortim de la consulta, la sobirania s'enlaira definitivament. I si fracassa la consulta l'enterrem definitivament'. Així de contundent s'ha expressat Portabella en parlar del 10-A. I és que considera que l'esdeveniment tindrà un gran efecte en la política nacional, donat que 'la responsabilitat que tenim és la de la capital del país'. El republicà interpreta que 'si la consulta a Barcelona va be, catalitza tot el procés; si va malament, l'enterra'. 'És determinant el resultat a la capital', resumeix amb to ferm. És per això que Portabella veu en el 10 d'abril un dia cabdal. El líder local d'ERC creu que podria considerar-se un èxit si la consulta 'estigués en un percentatges de participació per sobre dels que hi va haver en la consulta de la Diagonal', que va ser del 12%.

En l'entrevista concedida a l'ACN, Jordi Portabella també ha parlat de l'efecte que les properes eleccions municipals poden tenir sobre el futur d'Esquerra Republicana, la formació de la qual presideix el seu Consell Nacional. El regidor de Barcelona es nega a aprofundir en com ha d'anar el congrés que el partit celebrarà a la tardor. I és que Portabella creu que 'el resultat de les municipals influirà en el congrés'. Precisament per això, assegura, ara cal centrar-se en les eleccions on, ha dit, ERC 'es juga molt'. 'Jo no parlo del congrés fins passades les municipals, no crec que ho hagi de fer, igual que crec que ningú ha de parlar ni pensar en el congrés fins passades les municipals, perquè les eleccions ens determinaran en bona part pel congrés i ualsevol anàlisi que es faci ara és inútil, i és com pensar en una cosa tenint la principal incògnita per resoldre', explica Portabella.

Tot i això, el líder municipal d'Esquerra s'ha mostrat segur que al seu partit 's'ha aprés la lliçó' i al congrés només hi haurà una candidatura per presidir la formació. Puigcercós creu que aquest objectiu serà la principal feina a la que s'hi dedicarà tothom a ERC passades les municipals, donat que, segons ha vaticinat, el resultat de les eleccions suposaran 'la represa del partit' i 'la recuperació d'Esquerra'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
15 de gener de 2011, 18.55 h

La resistència és Catalunya (mossèn Armengou).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
15 de gener de 2011, 13.56 h

Cal que Barcelona s'espavili si volem ser independents.Poseu-vos les piles!!!
Desprès del 10 A si no hi ha una bona participació, no tindrem dret a cap queixa.


Visca catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
15 de gener de 2011, 13.48 h

#14 Molts bons els teus anterior comentaris. Crec que son del mes aclaridor que es pot llegir. Fa temps que estic a la brega i cada cop veig mes clar que quant ets mes amunt, mes mastegots et reparteixen els teus contrincants i enemics (que ni han i de molt poderosos)... avui l'independentisme te menys força i es menys representatiu que fa un mes. Mentre ets a la darrera fila del Parlament, tot son rialles i cops a la espatlla per part dels poders de sempre. Ara quant arribes a les files del c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pep fletxa Alt Empordà
15 de gener de 2011, 12.37 h

Ah Jordi-80 i se m'oblidava, si vas als congresos i triomfes i arribes a fer una candidatura cara a qualsevol comesa electoral, ja sigui per ajuntaments o per la presidencia i no la gunanyes al congrés Nacional, sempre pots fer una escisió..a ERC està de moda això de fer escisions..i no et preocupis que per molt independentista que ERC sigui, quan creixi i comenci a fer una mica de por a espanya i a l'establichment sempre li sortira`un partit per la dreta o per la esquerra que els acusaràn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa Alt Empordà
15 de gener de 2011, 12.27 h

Jordi-80, carai nano, a ERC no sobra ningú.. ho entens company?? és que t'ho carregaries tot !!!...Als partits perquè hi hagi regenaració s'ha de tenir paciencia i no cremar els candidats avans que puguin demostrar si el que proposen és o no és bó pel partit.
Portabella aposta per una manera de fer i a tu potser no t'agradi, però s'han de veure els reultats avans que despotricar a tort i a dret. no creus??
Cullons company, si tu saps quina és la bona i ets del partit, comença per ana... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pep fletxa Alt Empordà
15 de gener de 2011, 12.18 h

Primer, almenys ERC és va atrevir ams 21 escons a treure la bandera espanyola d'una conselleria del govern Català...Que hi ha hagut mai algú de CiU que ho hagi fet amb 23 anys de majories absolutes..tan sobiranistes que son???
Home aquest individu que s'autoanomena jomateix que acusa Portabella d'imbecil, que s'ho fagi mirar..ara resulta que els independentistes ja s'atreveixen a acusar altres independentistes d'inbecils..deu ni do!!!
A veure si Portabella no podrà ni parlar..la ràbia que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JORDIBCN fletxa BARCELONA
15 de gener de 2011, 11.43 h

#4 Que pesadets amb la bandereta, 23 anys i un mes de CiU ni un sol dia sense i ningú diu res, set anys de mandat i no va deixar de presidir ni un partit i tots callats, o m´equivocó?
I en quan al 10-A cap problema si no voteu Catalunya o resisteix tot, i tard o hora serem independents, és aquest el missatge que voleu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de gener de 2011, 11.07 h

El dret de Catalunya a la independència és un dret irrenunciable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
despertaferro fletxa catalunya
15 de gener de 2011, 09.47 h

home una crossa que parla,la crossa del pscoe es clar...abans eran d'esquerdes aquest ,ara tornen a ser independentistes a tope.nano plega és el més digne que pots fer


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Barcelona
15 de gener de 2011, 04.34 h

En Portabella no pot estar fotent la pota més fins el fons.......

Si el que preten és salvar els plats amb l'hòstia que es fotran a l'ajuntament de Barcelona... no només s'està carregant el seu partit, sinó que tot l'independentisme.
O potser és el que busca??

Per alguna raó devia fer president de la Diputació de Barcelona un tal Celestino Corbacho, i alcalde de Barcelona un tal Joan Clos i Joan Hereu.
També a en Portabella li hem d'atribuir la genialitat de la consulta de la Diagon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.