directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell fitxa un regidor socialista de Girona per ser director general del Patrimoni Cultural

Joan Pluma fins ara ocupava la cartera d'Urbanisme del consistori gironí i n'era el tercer tinent d'alcalde · Nadal dóna per feta la seva marxa al govern

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona i tercer tinent d'alcalde, Joan Pluma (PSC), abandonarà el seu càrrec al consistori per tal d'entrar a formar part del nou Govern d'Artur Mas. Segons que ha avançat en primícia el diari AraGirona.cat, el socialista hauria acceptat la proposta que li ha fet el conseller de Cultura, l'exsocialista Ferran Mascarell, per tal de situar-se com a nou director general del Patrimoni Cultural.  D'aquesta manera, Pluma segueix els passos del que serà el seu cap de departament, que va deixar el PSC per entrar a l'executiva d'Artur Mas, tot i que encara no ha retornat el carnet de militant com així li va demanar José Montilla. El càrrec, que fins ara estava en possessió de Jordi Roca, podria canviar de mans el proper dimarts, moment en que es reunirà de nou el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.


Comparteix
   


Etiquetes
Joan Pluma seguirà els passos que va iniciar Ferran Mascarell setmanes enrere i exercirà suspensió de militància al Partit Socialista de Catalunya (PSC) per tal d'entrar a formar part del Govern de Convergència i Unió (CiU) encapçalat per Artur Mas. Fonts consultades per AraGirona.cat han assegurat que Pluma entrarà per formar part com a nou director general del Patrimoni Cultural, un àrea ubicada dins el Departament de Cultura dirigit per Mascarell. Precisament l'amistat entre el conseller i l'actual regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona l'ha portat a proposar-li el càrrec i aquest l'ha acceptat.

El socialista podria ser nomenat nou director general del Patrimoni Cultural el proper dimarts, moment en que es tornarà a reunir el Consell Executiu per aprovar-lo. Pel que fa als càrrecs que actualment sustenta de regidor a l'Ajuntament i diputat a la Diputació de Girona no són incompatibles amb la direcció de Patrimoni Cultural però tot apunta que renunciarà a ells.

Pluma, mà dreta de Joaquim Nadal quan aquest ostentava l'alcaldia gironina, deixarà l'ajuntament al febrer. Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en direcció d´empreses per la Universitat de Girona (UdG), va ser membre del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (1986-1990) i president del Consell Europeu de Consells Nacionals de Joventut (1987-1989). Va iniciar la seva etapa com a regidor de Cultura a l'Ajuntament de Girona el 1991. A partir d'aquell moment es va convertir en una de les persones més properes a Joaquim Nadal, aleshores alcalde de Girona. A l'actualitat desenvolupa les funcions de regidor d'Urbanisme a l'equip de govern encapçalat per Anna Pagans. També és diputat provincial a la Diputació de Girona.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Francesc fletxa Celrà
15 de gener de 2011, 10.44 h

Voldràs dir confiança perduda fa temps !!! Anem bé amb aquests fixatges. Així de clar, no tenen gent!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Barcelona
14 de gener de 2011, 22.45 h

Segueix l’OPA de CiU al PSC, una forta patacada pel poder dels Nadal, un Home de la seva confiança es passa a l’enemic”””


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.