directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat pensa en Sala i Martín per liderar la candidatura independentista de Barcelona

Creu que és la persona que pot generar més consens · ERC però recorda que l'economista havia demanat el vot per Laporta i el repta a que es presenti a unes 'primàries obertes'

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La personalitat independent que proposava Solidaritat Catalana per encapçalar la candidatura independentista de Barcelona ja té nom i cognoms. Xavier Sala i Martín és l'home escollit per generar el consens necessari que permeti desbloquejar les negociacions amb ERC i per, posteriorment, liderar la llista unitària a la capital catalana. Les nombroses condicions i vetos han deixat les converses en un punt mort entre SI i ERC, que no es posen d'acord sobre la persona idònia per liderar la candidatura. Amb les CUP fora de la taula de negociacions, les dues formacions mantenen idees oposades sobre el lideratge de la llista independentista, i no sembla que s'hagin de trobar a tenor de les declaracions dels republicans sobre la possibilitat que Sala i Martín sigui el lider de la candidatura: 'No és del tot independent ja que ell va demanar el vot per Laporta' ha afirmat Oriol Amorós, que ha insistit en la celebració de 'primàries obertes' per escollir el candidat.

Comparteix
   


Etiquetes
Solidaritat creu que Sala i Martín reuneix tots els requisits per encapçalar la llista ja que, com informa el diari ARA, no milita en cap partit a més a més de ser un independentista declarat. Des de la formació de Laporta es veu també l'economista com una persona de prestigi en el panorama sobiranista català i amb taules dialèctiques per poder fer front als altres candidats a l'alcaldia de Barcelona.

ERC s'hi nega i defensa Portabella

Les negociacions perquè finalment Sala i Martin arribi al lideratge de la candidatura es preveuen llargues i molt complicades a tenor de la negativa d'ERC d'acceptar l'economista. A les paraules de Joan Ridao, que afirmava que era 'pràcticament impossible prescindir de Portabella, s'hi han sumat les del president de la federació d'ERC a Barcelona, Oriol Amorós, que ja ha avançat aquest divendres que si Sala i Martin vol encapçalar la llista, 'que es presenti a les eleccions primàries', i ha recordat que l'economista no és del tot una persona independent ja que és amic íntim de Joan Laporta i va demanar el vot per SI en els passats comicis. Amorós ha acusat també a Solidaritat de mantenir molt poca coherència, ja que la celebració de primàries que ara volen evitar va ser la condició que van esgrimir per pactar amb RCat, que finalment va concórrer en solitari a les eleccions del passat 28 de novembre.

Amb les sigles però sense sumar-se els vots

Solidaritat també aposta per fer aparèixer les sigles dels partits al costat del nom de la coalició, encara que els vots que aconsegueixi no es podrien sumar al còmput de vots de cap dels partits que en formin part. La llista, afirmen, seria completada amb persones que cada partit escolliria.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
16 de gener de 2011, 13.13 h

#16 Tot el què vulgueu dir de bo sobres la persona del Sr. Sala Martin no m'importa, però sí que m'importa la seva indignitat, ja que sembla que no hi ha memòria o el què sembla és que estiguin molts de Vostès anestesiats. Si això últim fos veritat, els hauré de refrescar la memòria de quan aquest senyor es va revoltar com un gall dindi, quan l'Huguet va voler exigir un coneixement de nivell C als professors universitaris. Això i només això, ha de servir per a desqualificar-lo tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jm fletxa bcn
15 de gener de 2011, 21.09 h

Aquest economista és tan de dretes que podria signar la política econòmica del PP.
Amb elresultats del 28N ERC continuarà a l'Ajuntament de Barcelona i SI quedarà fora. Aix´que ells mateixos-.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
David de Germà i Mercer fletxa Mollet del Vallès
15 de gener de 2011, 20.30 h

Em sembla una idea magnifica que aportaría molts vots de CiU. En Portabella pot anar de número dos si vol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
15 de gener de 2011, 19.22 h

mita'ls tu els esquerranosos...tenen por d'un econamista amb catedra en una de les universitats més bones dels eeuu,un economista que diu que la gent es te que espavilar,que la política de subsidis de l'esquerda no va a cap lloc,que les easquerdes quan tenen cuartos per repartir(els cuals són generats pels empresaris que ells castigen),són molt bones però quan es tracte de crear riquesa, ni faba tu.estic fins els collons de les polítiques esquerranoses...espaviling paraplegics mentals


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15 Oriol Jordan
15 de gener de 2011, 18.00 h

#2 Que SCI siguin uns voltors oportunistes, no és culpa d'en Portabella. Tothom sap que SCI realment no vol pactar, però tampoc se'ls pot cedir la notícia de què són els altres que no han fet res per arribar a un acord!

Tant de bo fos una broma de notícia, perquè aquest primer, d'independent no tñe res, per molt que no tingui carnet de solidaritat i després la seva gestió i el seu pensament, francament... no crec que el yupisme des de les èlits pugui representar al poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ivan fletxa Avinyó
15 de gener de 2011, 17.27 h

#12 Serà un bon economista en la teoria, perquè com a gestor...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Republicà fletxa Barcelona
15 de gener de 2011, 16.51 h

#12 Evidenment que te dret a pensar el que pensa i de defensar-ho.

El que jo dic és que una persona que pensa així, no pot liderar una coaliciò on el partit més gran és d´esquerres perque ell no és transversal sinò que està molt i molt escorat cap a la dreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jan fletxa Barcelona
15 de gener de 2011, 16.46 h

#7 Anem per parts:

És contrari a la reforma sanitària d'Obama com ho son molts més ciutadans dels Estats Units. Això s'ha de veure en el context dels Estats Units, no en l'Europeu. Sobre les prestacions d'abús, diu que donar-le sense més i durant llargs períodes de temps, sense que aquell que està a l'atur faci formació, o busqui feina més activament, és abusiu. I sobre el model Suec d'ajudes públiques, hi està en contra a aplicar-ho a Catalunya o Espanya, i té molta raó per pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
15 de gener de 2011, 16.32 h

No cal ni parlar de les idees polítiques i econòmiques del "neocon" Sala i Martín per desacreditar la seva hipotètica candidatura. El sol fet de ser amic de Joan Laporta i haver demanat el vot per ell el desacredita totalment. On és la seva independència?
Si falla Sala i Martín qui serà el proper candidat "independent" de SCI? Salvador Sostres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Joan Vila
15 de gener de 2011, 16.26 h

Sobre el tema de la sanitat pública, estic totalment en contra que es malgastin els diners dels meus impostos per al tracdtament de persones que no cuiden gens la seva salut i veig com a bars i supermercats s'afarten de porqueria absolutament cancerígena.

Que Sala i Martín sigui candidat és una notícia massa bona, prefereixo esperar que es confirimi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.