directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas respon Aznar assegurant que 'la nació catalana sí que és viable'

Afirma que el seu Govern s'enfrontarà als intents d'homogeneïtzació autonòmica

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dissabte que Catalunya i el seu Govern s'enfrontaran a qualsevol intent espanyol d'homogeneïtzació autonòmica. Ho ha dit durant el primer consell nacional de CDC celebrat després de les eleccions del 28-N, on ha subratllat que no sap si un Estat amb disset autonomies és viable o no, però 'el que sí que és viable és Catalunya i la nació catalana'. En aquest punt, s'ha dirigit a PP i a PSOE per advertir que toparan amb les institucions i el Govern, però també amb tot el poble català. Per fer front als vents 'que bufen de ponent d'harmonització i d'homogeneïtzació' autonòmica, Mas ha receptat solidesa i fortalesa interna, i ha lamentat que el govern espanyol posi d'excusa la crisi per caminar cap a un Estat més centralista. En clau interna, ha constatat que la situació financera que deixa el tripartit és pitjor del que s'imaginava, i ha demanat sacrificis en els propers temps.

Comparteix
   


Etiquetes
El primer consell nacional de CDC amb Artur Mas com a president de la Generalitat ha servit per llençar un missatge al govern espanyol, però també al PP. I és que el secretari general de CDC, Artur Mas, ha deixat molt clar que 'si el que van és a homogeneïtzar, uniformitzar i afeblir' el que significa Catalunya, 'no només s'enfrontaran a unes institucions i un Govern capaç de plantar cara, sinó que toparan amb una voluntat i un sentiment de molta gent d'aquest país'.

Després d'aquest missatge als 'uniformadors', Mas ha ofert col·laboració a nivell estatal, però ha advertit que només serà possible si serveix per defensar els interessos generals, però mai per anar contra Catalunya. Així, per fer front als vents 'que bufen de ponent d'harmonització i d'homogeneïtzació' autonòmica, Mas ha receptat solidesa i fortalesa interna, i ha lamentat que el govern espanyol posi d'excusa la crisi per caminar cap a un Estat més centralista. De fet, ha afegit que en això sempre coincideixen PP i PSOE, que es dediquen a 'assenyalar les autonomies amb el dit acusador'.

'Que no toquin Catalunya'

En aquest punt, ha advertit que Catalunya ha de quedar fora d'aquest procés: 'Si volen harmonitzar que s'ho facin entre ells, però que no toquin Catalunya, que Catalunya quedi al marge'.

És més, Mas ha dit que no sap si es pot mantenir un Estat amb disset autonomies, i ha indicat que potser PP i PSOE arriben a la conclusió que el cafè per a tothom no pot continuar, però el que sí que ho ha de fer és la nació catalana. 'Sigui viable o no l'Estat autonòmic, el que sí que és viable és Catalunya i la nació catalana', ha exclamat aixecant els aplaudiments dels consellers nacionals de CDC.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ivan fletxa Avinyó
16 de gener de 2011, 14.44 h

#2 A CIU no cal que li manin des de Madrid que faci polítiques espanyolistes, ja els hi surt d'ells mateixos. Recordes quan l'Arturet va anar a Madrid a retallar l'Estatut per pròpia iniciativa? Ui, si ho hagués fet Montilla!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
16 de gener de 2011, 14.36 h

M'agradaria haver vist el que hagués dit l'ecs-votant si hagués estat Montilla qui hagués nomenat consellera a la Bozal i no l'Arturet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pep fletxa Alt Empordà
16 de gener de 2011, 13.36 h

Vaja, el sobiranisme de Mas és clavat al federalsme de Montilla, els dos defensen l'estatut retallat per Mas-ZP amb traiduria i nocturnitat, ni mes ni menys.
Ex-votant, en Montilla, ha defensat lleis de caracter Nacional que CiU ha anat esquivant per Catalunya durant els 23 anys de govern amb majories, i saps perquè? dons perquè Montilla ha governat amb un partit independentista, que és el que ha marcat la diferència, tan a nivell nacional en molts ambits, com en materia de politiques soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de gener de 2011, 11.06 h

Mira, gat mesquer, estic d'acord amb tu gairebé en tot, però a nosaltres no ens importen les princeses, ens importen les coses de casa nostre. i pel que fa a la paraula ignorant, crec que aquesta noia on és ingnorant,potser sigui més espavilavada que la gent que ha triat com a família. De totes maneres nosaltres no en tenim de princeses i no coneixem només el que diu la història sobre el borbó.... o el bobo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de gener de 2011, 10.53 h

Per a la nostra desgràcia, en Carles de Arenys de Mar, En té tota la raó.Però no tot està perdut.Això pot canviar i la clau la tenim nosaltres, el poble català, la nació catalana.Tots els catalans sense por, tots junts, tots units.


VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de gener de 2011, 09.49 h

D'un cop de pluma es volen carregar trenta anys de construcció democrática, i dic construcció perque el que menys hi ha al estat ep.panyol, es democràcia ja que no saben el que és ni el que significa. Aquest imbécil mesetari prepotent creu que amb aquestes declaracions donará força al PP per tornar a regnar i malhauradament té tota la raó: qué es pot esperar d'un poble que entrona a una persona ignorant com a princesa seva?.
Lo fotut es que els també mesetaris PSOES pensen el mateix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de gener de 2011, 09.43 h

En Montilla s'hauria limitat a fer el que li manessin des de Ferraz.

I les crosses d'IC-V i ERC gesticularien una mica però acabarian fent el que digués el seu jefe, en Montilla.

Be, alguna cosa hem guanyat, ara, el Govern ja no és al diktat de Ferraz.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa Arenys de Mar
15 de gener de 2011, 22.47 h

Si Catalunya està dins España i España hi té el poder sobre ella, és evident cap a quin camí anem, per molt que ens fem els valents dient les frases ..."Catalunya és una nació", "Catalunya és la millor", "tenim molta dignitat" .... ho trobo a aquestes altures un raonament patètic i de riure.... El sentiment real d'aquest país és que n'està tip de demanar durant 300 anys respecte i que aqui ens plantem. Però com que tenim uns polítics que no ténen el que s'ha de tenir per declar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.