directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Delegat del Govern a Londres replica en una carta les mentides de 'The Economist'

Explica l'ascensor social que suposa el català per als immigrants i recorda que Jordi Pujol va ser escollit democràticament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'ambaixador de Catalunya al Regne Unit, Xavier Solano, ha enviat una carta de rectificació a 'The Economist' per replicar les acusacions d''obsessió nacionalista' contra el Govern de Catalunya per promoure la normalització del català.

També rebat l'acusació que llençava el setmanari contra l'expresident Jordi Pujol a qui acusava de 'cacic'. Solano ha recordat que l'expresident va ser escollit a les urnes democràticament durant 23 anys.

Podeu llegir la carta completa de l'ambaixador Solano en aquesta notícia o a través del seu blog a l'indirecte!cat.


Comparteix
   

'Catalunya és una nació petita però amb una llarga història. En els darrers mil anys els catalans han mostrat una clara voluntat d'autogovern. El nou Estatut d'Autonomia, per tant, en cap cas va massa lluny tal i com suggereix el reportatge. Va tan lluny com s'ha acordat democràticament entre els ciutadans i les seves institucions polítiques.

En tant que govern d'una societat moderna i plural, la Generalitat està implementant estratègies per assegurar que el país es trobi entre les posicions capdavanteres dels rànquings de competitivitat i de desenvolupament humà a l'Europa del segle 21. I tenim pensat fer-ho sense perdre el nostre important patrimoni cultural. El reportatge descriu la llengua com una 'obsessió nacionalista'. Des de l'any 1979 les institucions polítiques catalanes han entès el català com la llengua pròpia del país i com una eina de promoció i d'integració social (que no d'assimilació). L'objectiu del Govern de la Generalitat és assegurar que tots els ciutadans tinguin les mateixes oportunitats en un context de diversitat cultural. És per tot això que, per exemple, estem duent a la pràctica les mesures necessàries per garantir que tots els alumnes a Catalunya finalitzin el període escolar sent totalment competents en català, castellà i anglès.

Finalment, és desafortunat que el reportatge titlli el 126è President de la Generalitat de Catalunya, MH Jordi Pujol, de 'cacique'. Aquest és un terme políticament incorrecte que es fa servir per descriure l'abús polític per part d'algú en una posició de poder. Això és totalment inacceptable quan s'està fent referència a qui fou democràticament escollit President de Catalunya durant 23 anys'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
13 de novembre de 2008, 23.10 h

es una indecencia que espanya no digui res d,aquest article


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de novembre de 2008, 13.32 h

No amics, no. No estem al vestíbul de l'infern. Etem directament a l'infern i ara vivim una estona que els dimonis no han tingut més remei que treure'ns de les graelles, que la pudor de socarrim inoportunava als seus amics disfressats d'àngels. Ens han posat a bullir en bany maria i nosaltres ho confonem amb el vestíbul. El més fotut és que la porta per fugir és oberta però ara, cremats com estem, en carn viva, ens fa por la llum del purgatori que hem de passar si volem guanyar-nos el ce... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Narcís fletxa Caldes
12 de novembre de 2008, 07.28 h

I seguint el símil de Dant, als catalans , si no reaccionem i ens desenpellegem de la tutela d'Espanya, ens espera romandre sempre al vestíbol de l'infern.

Enllà on son condemnats aquells que pasaren per la vida amb total indiferència sense fer-hi absolutament res , motiu pel que no tenen dret ni a entrar a l'infern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de novembre de 2008, 22.00 h

Molt bé, Solano. Ara a veure si la publiquen. Però, en tot allò en què Catalunya es veu mediada per Madrid (on viuen els corresponsals del diari aquest), és d'aplicació la llegenda del fris de l'infern de Dante: Lasciate ogni speranza!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.