directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran repta PP i PSOE a acabar amb el cafè per a tothom però sense tocar Catalunya

El líder d'Unió ha recordat que els dos partits tenen l'obligació de donar més competències a Catalunya tal com preveu l'Estatut

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida ha instat aquest diumenge PP i PSOE a acabar amb el cafè per a tothom, però sense tocar les competències de Catalunya. 'A Catalunya que no li toquin ni un pèl en aquest sentit, que no ens toquin les competències', ha advertit en declaracions als periodistes abans de participar en la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu. És més, ha afegit que PP i PSOE tenen l'obligació de donar més competències a Catalunya, tal com preveu l'Estatut. Duran ha recordat que la Constitució preveu dos tipus de comunitats amb diferent nivell d'autogovern, però va ser el PSOE qui va decidir que totes les comunitats tinguessin les mateixes competències.
josep antoni duran i lleida, unió democràtica, udc
Comparteix
   


Etiquetes
'Coratge' per acabar amb el cafè per a tothom

Pel que fa a l'actual composició de l'Estat amb disset autonomies, Duran sí que ha desitjat que populars i socialistes tinguessin el 'coratge' d'acabar amb el cafè per a tothom, tenint en compte que la Constitució preveu dos tipus de comunitats, unes amb més autogovern i unes altres amb menys. Duran ha recordat que va ser el PSOE qui va trencar amb aquesta previsió amb Andalusia, el que va permetre que finalment totes les comunitats poguessin a l'inici les mateixes competències.

L'autonomia  de Catalunya al marge de la Constitució

El portaveu de CiU al Congrés ha remarcat que Catalunya 'no té autonomia perquè ho digui el títol 8 de la Constitució', sinó que existeix aquest títol constitucional precisament perquè 'abans existia Catalunya'. En canvi, hi ha altres comunitats que si existeixen com a tals és pel títol vuitè i perquè Catalunya va demanar autonomia. 'Tant de bo que PP i PSOE tinguessin el coratge de tornar als orígens del debat autonòmic, que era donar un grau d'autonomia a aquelles comunitats que la desitjaven i se sentien amb capacitat d'exercir-la', ha conclòs.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
19 de gener de 2011, 10.23 h

#3 Però així i tot, i contra el que semblava l'esperit del 10 de juliol, els botiflers i castellanòfils catalans han tornat a guanyar, i no per un estret marge, sinó que han ridiculitzat el moviment independentista (per culpa nostra, és clar), i governaran còmodament durant quatre anys més, i qui sap si tornarem a les mateixes velles glòries del període pujolista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
portell fletxa Argentona
17 de gener de 2011, 16.29 h

El president Mas, no ha mesurat be la delegació catalana posant al capdevant dels nostres interesos el Duran Lleida., no es hora de toreros o bones rel.lacions, es un moment massa trascendental per donar-ho a conspiradors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de gener de 2011, 13.01 h

Bla, bla, bla, bla. Sr. Duran, no se'n adona que només enganya als babaus que l'han votat ???. Sr. Duran, que es pense que tothom es mama el dit i que ignora saber de quin peu calça Vostè ???. Vinga home, vagi-se'n cap a madrit que és on hi està més bé i recolzat pels seus amic feixistes, almenys no l'haurem de suportar aquí, en contra de la nostra voluntad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
portell fletxa Argentona
16 de gener de 2011, 13.46 h

Duran:
Esta mes maco calladet.
Que vaigui remenant l'olla, mentre els index de popularitat d'espanya siguin favorables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.