directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El cinema català es vesteix de gala per a uns Gaudí amb palmarès de luxe

La favorita és 'Pa Negre' amb 15 nominacions, seguida d''Herois', de Pau Freixas amb 10 i 'Buried' de Rodrigo Cortés en 9 categories

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En una cerimònia conduïda per l'actor Quim Masferrer, el Teatre Artèria Paral·lel de Barcelona acull aquest dilluns a partir de les nou de la nit la gala dels III Premis Gaudí, que atorga des de fa tres anys l'Acadèmia del Cinema Català. El film d'Agustí Villaronga, 'Pa Negre' parteix com a favorita amb 15 nominacions després d'haver registrat unes bones xifres a les sales. L'adaptació cinematogràfica de dues novel·les d'Emili Teixidor competirà pel premi a millor pel·lícula amb 'Herois' de Pau Freixas, que opta també a nou estatuetes, i 'Elisa K', de Judith Colell i Jordi Cadena, i 'La Mosquitera' d'Agustí Vila, tots dos films, amb cinc nominacions més.
El cinema català viu aquest dilluns a la nit la seva gran festa amb el lliurament dels III Premis Gaudí. Actors, directors, productors i tècnics estan cridats aquest vespre a la cita que des de fa tres anys, organitza l'Acadèmia del cinema Català. Per aquest 2011, l'escenari escollit ha estat el Teatre Artèria Paral·lel de Barcelona on l'actor Quim Masferrer conduirà una gala d'alta tecnologia per descobrir en una cerimònia d'aproximadament dues hores de durada, els noms dels guanyadors d'aquesta tercera edició dels Premis, que tenen per objectiu, promocionar les produccions realitzades a Catalunya.

'Pa Negre', l'adaptació cinematogràfica de dues novel·les d'Emili Teixidor, que ha dirigit Agustí Villaronga parteix de favorita, amb 15 nominacions, incloses les de millor pel·lícula, millor direcció, millor actor i millor actriu. El film de Villaronga, que aquesta setmana ha arrasat també en les nominacions pels premis Goya, amb 14 candidatures, ha estat un èxit de públic i també de crítica, i ja va rebre el premi a millor actriu per Nora Navas, al Festival de Sant Sebastià.

En la màxima categoria, 'Pa Negre' competirà amb 'Herois' de Pau Freixas, que també ha estat nominat en nou categories més, i 'Elisa K' de Judith Colell i Jordi Cadena i 'La Mosquitera' d'Agustí Vila, dos films, que també opten a cinc estatuetes.

Un dels films més internacionals que podria protagonitzar també els III Premis Gaudí és 'Buried', una producció catalana dirigida per Rodrigo Cortés, que opta a nou premis, entre ells, la de millor direcció i millor pel·lícula en llengua no catalana, una categoria en què competeix amb 'Los ojos de Julia', de Guillem Morales, 'El gran Vázquez', d'Oscar Aibar, i 'Uruguay', de Salomón Shang.

El documental 'Bicicleta, cullera, poma' centrat en l'experiència de l'expresident Pasqual Maragall i el seu combat contra l'Alzheimer és una de les pel·lícules nominades a millor documental. La cinta, dirigida per Carles Bosch, haurà de competir amb 'Donde se nacionaliza la maera?' de Carlos Benpar, 'Familystrip', de Lluís Miñarro, i 'María y yo', de Félix Fernández de Castro.

La gala dels III Premis Gaudí de cinema es podrà seguir per Televisió de Catalunya, en una retransmissió que presentaran el crític de cinema Àlex Gorina i Òscar Dalmau.

Jordi Dauder rebrà el Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català
L'Acadèmia del Cinema Català atorgarà el Premi Gaudí d'Honor 2011 a l'actor Jordi Dauder en mostra de reconeixement per la seva dedicació al món del cinema. L'organització ha destacat que Dauder ha aportat talent i dedicació al cinema català, contribuint a dotar-lo del prestigi i reconeixement que té a l'actualitat. L'Acadèmia del Cinema Català va crear el Premi Gaudí d'Honor per reconèixer aquells professionals amb tota una vida dedicada al cinema i amb una trajectòria important en l'àmbit cinematogràfic. Dauder passarà a formar part dels professionals que se'ls ha atorgat el Gaudí d'Honor, entre els que s'hi compten el director Josep Maria Forn i el cineasta barceloní Jaime Camino.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
17 de gener de 2011, 21.32 h

Bon dia,

Avui dilluns, a la nit, s'entreguen els Premis Gaudí de l'Acadèmia del
Cinema Català.
En aquest email us filtrem els documents interns que demostren que una
productora simplement els compra.

Es tracta dels mails d'un dels comptes de correu de Producciones Kaplan,
empresa de Salomón Shang, gestionada principalment amb Patricia Roda. Aquest
any, abans de saber el resultat final de les votacions, ja han pogut comprar
8 nominacions amb 3 de les seves pel·lícules ("La Llegenda de
l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.