directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura és la precandidata del PSC preferida per optar a l'alcaldia de Barcelona, segons un sondeig

Trias guanyaria les eleccions per la mínima si s'enfrontés a l'exconsellera de Justícia i d'Interior

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'avantatge de CiU per obtenir l'alcaldia de Barcelona es veure molt reduïda si la candidata del PSC fos l'exconsellera de Justícia i d'Interior Montserrat Tura. Així ho determina una enquesta que publica La Vanguardia, que pronostica uns resultats molt pitjors per al PSC si l'escollit per defensar la candidatura socialista és l'actual alcalde Jordi Hereu. Trias obtindria només un punt de diferència i un regidor més si la seva rival és Montserrat Tura, mentre que l'avantatge s'ampliaria fins a nou regidors si el candidat de CiU s'enfrontés a Jordi Hereu i es quedaria dos de la majoria absoluta. En ambdós casos, el PP seria la tercera força mentre que ERC i ICV-EUiA empitjorarien els resultats.

Comparteix
   


Etiquetes
El sondeig es va dur a terme entre dimecres i divendres, just després de fer-se pública l'opció de l'exconsellera de disputar la candidatura del PSC a l'alcaldia de Barcelona a Jordi Hereu. Segons l'enquesta, si Hereu fos l'aspirant socialista, Trias estaria molt a prop de la majoria absoluta, ja que obtindria un 42,5% dels suports i nou regidors de diferència respecte l'actual alcalde, amb el 21,3% dels vots i 10 regidors, mentre que si la rival del candidat nacionalista fos Tura, l'avantatge es reduiria a només un punt i només un regidor.

En qualsevol dels casos, el PP seria la tercera força política a l'Ajuntament de Barcelona i seria clau per formar una majoria al consistori barceloní, mentre que les expectatives per a ERC i ICV-EUiA es reduirien, sobretot si l'exconsellera i exalcaldessa de Mollet del Vallès, Montserrat Tura, fos la candidata socialista. Pel que fa Ciutadans i Solidaritat Catalana no entrarien a l'Ajuntament de Barcelona, en no obtenir el 5% necessari dels vots.

Pel que fa la valoració dels candidats, Trias i Tura obtenen pràcticament la mateixa nota, amb un 5,55 i un 5,54 sobre 10, respectivament, mentre que Hereu suspendria, amb un 4,49. Però si els que valoren són els votants socialistes, Tura s'acosta al 6, amb un 5,94, mentre que Jordi Hereu obté un 5,15, superat inclús per l'ecosocialista Ricard Gomà, amb un 5,31, si bé només el 29,5% dels enquestats sap qui és.

En quant a la participació, l'enquesta determina que si el candidat socialista és Jordi Hereu mobilitzarien el 45,9% del seu electorat, mentre que si ho és Montserrat Tura, la participació seria del 66,2%. La participació total seria del 60%, uns deu punts més que en els anteriors comicis.

A favor de les primàries
Pràcticament dues terceres parts dels barcelonins, un 64,1% celebra que el PSC celebri unes eleccions primàries per escollir el candidat amb vista als comicis municipals del maig que ve i que els afiliats i simpatitzants es puguin pronunciar sobre qui ha de ser el representant socialista. Aquest suport s'enfila fins al 73,4% entre els qui van votar el PSC en les passades eleccions municipals. Dels votants socialistes el 2007, un 64,9% escolliria l'exconsellera Tura, mentre que el 24,3% es decanta per Hereu.

Al mateix temps, l'enquesta indica que un 32,9% dels entrevistats té poca confiança en l'actual alcalde i un 24,6% cap confiança. Hereu sembla tenir més suport entre els votants d'Iniciativa que entre els del mateix PSC, mentre que sobre Trias, el 34,6% li tenen molta o bastanta confiança, i el 34,2% poca o cap. Entre els votants de CiU, l'índex de confiança s'enfila fins el 72,7%, segons l'enquesta.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.