directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Unes Mosses despullen i bufetegen una noia

Un altre cas d'excés de violència als Mossos d'Esquadra

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un altre cas de de violència a una comissaria de Les Corts dels Mossos d'Esquadra. Aquest cop, una càmera oculta de vigilància col·locada després de denúncies similars mostra la contundent actuació d'un parell de Mosses d'Esquadra. La noia havia estat detinguda, segons sembla, al portal de casa seva durant la nit per fer massa soroll. En la cinta es pot veure com les Mosses la bufetegen i li fan treure els sostenidors.
mossos mosses d'esquadra policia catalana tortura
Una imatge del vídeo de les Mosses

Comparteix
   


Etiquetes
És necessari fer un pròleg abans d'explicar la notícia. L'Estat espanyol és un dels estats del món més segurs. A Catalunya, encara superem l'Estat espanyol si a seguretat ens referim. Barcelona, concretament, segons uns estudis del doctor Ballbé, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, és pràcticament una de les ciutats on es pot anar amb més tranquil·litat pel carrer. Catalunya supera en seguretat països com els Estats Units, la potència mundial. La raó bàsica és que aquí hi ha deu vegades més policies per ciutadà que als Estats Units.

A pesar d'això, la nostra policia no és perfecta. Un altre cas d'excés de violència torna a ser notícia a la comissaria de les Corts. La falta de control podria ser-ne la clau. És per això que cada cop més es van instal·lant càmeres ocultes de vigilàncies en les casernes dels Mossos per detectar possibles actes il·legals en l'ús de la força contra algun detingut.

Ara estem davant unes imatges que tornen a posar la pell de gallina. La cinta correspon a la matinada del 5 d'abril i va ser gravada a la sala d'escorcolls de la comissaria de Les Corts. A les imatges es pot veure com dues Mosses primer de tot despullen una noia, Elena P., per comprovar que no anava armada. Després, nua de cintura cap amunt, una de les dues Mosses, la més corpulenta, bufeteja la noia. Posteriorment l'agafa pel cap i li doblega el tors fins que la tira al terra. L'altra Mossa l'ajuda. La lliguen de mans i peus i li posen un casc per evitar que pugui mossegar o autolesionar-se.

El més sorprenent és que la detinguda, de 25 anys, va ser arrestada al portal de casa seva durant la nit per denúncies dels veïns. Segons aquests, la noia feia massa soroll. Després de la sala d'escorcolls, Elena P. va ser traslladada a una cel·la on, segons va declarar ahir al jutge, va ser colpejada en tot el cos per uns altres dos policies, que li van provocar els 38 hematomes que li van reconèixer a l'hospital de Vall D'Hebron quan va sortir de comissaria. El xicot de la detinguda va fer un vídeo domèstic en què es poden veure les diferents lesions que tenia la noia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Anders Majo fletxa Barcelona
31 de maig de 2007, 18.10 h

Aixo seria un bon argument per a una pel·lícula d'en Conrad Son! Uhmmm, unes mosses despullen una dona jove...Que em detinguin a mi també i em despullin!!! Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Toni fletxa sabadell
31 de maig de 2007, 16.09 h

Tot plegat és ben extrany. Primer, s'emporten una persona només perquè fa massa soroll al carrer (cosa que passa continuament als nostres carrers i mai detenen ningú). Després apareix aquest video filtrat per qui? Pot ser per algú de la mateixa policia que no li agrada el seu Jefe (Saura). Tot plegat, raro, raro, raro...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
31 de maig de 2007, 14.23 h

Crec que no la despullen, crec que li treuen els sostens d'aros metàlics com marca el protocol (crec). No crec que sigui raonable difondre aquestes imatges sense audio i fora de context. No justific la bofetada. Però una cosa és cooperar i una altra és no cooperar. No és blanc o negre. Per evitar que passin aquestes coses em sembla bé que el responsable polític estigui fent tot el que pot al respecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
31 de maig de 2007, 13.43 h

Algun professional del periodisme d'investigació hauria de treure el nas a les comissaries noves dels mossos d'esquadra. A la de les Corts mateix, i veure en quines condicions treballen. Preguntar per què no hi ha aire condicionat als soterranis o per què, si hi entra una puça o un poll, esdevé una epidèmia. I, és clar, la policia tracta amb persones que porten puces i polls, i que tenen malalties que havien arribat a estar eradicades a casa nostra i que ara rebroten. L'anunci del consell... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Enric fletxa La Plana Baixa
31 de maig de 2007, 13.24 h

No crec que difondre aquests fets sigui cap irresponsabilitat sinó tot elcontrari. El que és dolent és fer-ho o amagar-ho, no denunciar-ho. Però és molt estrany que fins fa poc s'els escapessin tants presos i ara hagi tanta violència. Sembla que hagi hagut un canvi recent d'estratègia. Qui serà el responsable?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Susanna fletxa Barcelona
31 de maig de 2007, 12.50 h

Els responsables dels Mossos són uns irresponsables. Aquests assumptes es depuren dins el cos amb les sancions necessàries però mai fent públiques les imatges. Perjudica a tot el cos de policia. Irresponsables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.