directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Cimera Solidaritat-esquerra independentista basca

Uriel Bertran es reunirà amb Txelui Moreno per analitzar sobre com aconseguir la independència 'per vies democràtiques'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Una delegació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), encapçalada pel seu portaveu i diputat Uriel Bertran, es reunirà demà al matí a Sant Sebastià amb una delegació de l'esquerra independentista basca, encapçalada pel seu portaveu Txelui Moreno, segons que ha pogut saber directe!cat. Uns i altres tractaran sobre la via 'perquè les nacions catalana i basca aconsegueixin exercir el dret a l'autodeterminació i la independència per vies democràtiques en el context europeu', així com per mostrar el suport de Solidaritat 'al procés de pau i democràtic d’autodeterminació que s’ha d’iniciar a Euskal Herria'.
Txelui Moreno, esquerra independentista basca
Comparteix
   


Etiquetes
Tradicionalment, Bertran ha mantingut bons contactes amb l'independentisme revolucionari basc. El juny de l'any passat ja es va reunir amb Arnaldo Otegi per a explicar-li el procés de consultes independentistes celebrades a Catalunya. Sobre aquella reunió, Bertran va afirmar: 'El 19 de juny de 2009, a la seu del sindicat LAB, Arnaldo Otegi em va manifestar sense embuts la voluntat de l'esquerra abertzale d’iniciar un procés democràtic que posés fi a qualsevol tipus de violència (tant la d’ETA com la de l’Estat) i que permetés assolir a Euskal Herria una majoria social i política per exercir el dret a l’autodeterminació. Un procés que també havia de facilitar, al seu torn, la unitat de tota l’esquerra independentista (esquerra abertzale, EA i Aralar) amb l’objectiu de desplaçar el PNV com a primera força política abertzale. Tot va ser exposat amb claredat i convicció.'

Així mateix, també va augurar que ETA estava disposada a posar fi a la violència: 'He visitat en moltes ocasions Euskal Herria, tant per qüestions polítiques com per gaudir-ne (a qui no li agraden els seus meravellosos paisatges i gastronomia?). I m’he reunit amb moltes de les persones que més saben de la política basca. Així és com he arribat a conèixer una mica l’envitricollat univers simbòlic i polític basc. Per això, quan Arnaldo Otegi em va expressar les seves conviccions, pel com i pel què, i després de reflexionar-hi molta estona, ja a casa, vaig arribar a la conclusió que aquesta vegada l’aposta de l’esquerra abertzale per un procés democràtic era de no retorn.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
JORDIBCN fletxa BARCELONA
18 de gener de 2011, 11.47 h

#3
#4 Enveja ? cap ni una, però la foto no existeix, o si? teniu l´opòrtunitat de contradir-me però amb la foto com a referència i cap problema a demanar tantes disculpes com calgui, ara també em serviria un article com el sel Carod al Otegi fet o almenys signat pel Laporta..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de gener de 2011, 09.48 h

JOAN LAPORTA ES L ' UNIC A DONAR LA INDEPENDENCIA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Barcelona
17 de gener de 2011, 23.51 h

L'Uriel fa molts anys que és respectat per l'Esquerra Abertzale pel seu compromís, insubmissió a l'exèrcit, participació sempre en suport d'un procés democràtic a Catalunya i Euskal Herria, impulsor del procés de consulta sobre la independència. L'enveja us corrou a alguns.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 de gener de 2011, 23.08 h

#1 i #2: l'enveja no és sana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDIBCN fletxa BARCELONA
17 de gener de 2011, 15.31 h

Veurem algun dia la foto dirigent abetzale - Laporta, o abans veurem el Zapatero a la llotja del Barça?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
17 de gener de 2011, 12.51 h

Quina imatge més distorsionada i nociva tindrà l'esquerra basca de nosaltres si el seu referent català és l'Urielet. I, per cert, la indepednència no s'aconseguirà per vies democràtiques, en el sentit legal i jurídic de la paraula, sinó per via de masses. És molt important fer la diferenciació. Espanya fa i farà servir tot el clavegueram i no clavegueram contra nosaltres. EUA, Irlanda, Lituània o Cuba no es van independitzar per vies "democràtiques", sinó per via de masses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.