directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Comença la vaga a l'ensenyament públic amb un seguiment inferior a la protesta del febrer

La divisió entre sindicats i la por dels mestres a perdre 140 euros li restarà suport

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Professors i estudiants de l'ensenyament públic aturaran l'activitat escolar aquest dijous per protestar contra la Llei d'educació de Catalunya, que ha entrat a tràmit parlamentari aquest dimecres a la tarda. Segons el sindicat USTEC-STES, un dels convocants, hi haurà una gran participació, tot i que inferior a la del passat 14 de febrer, ja que en aquesta ocasió els sindicats estan dividits.

Fonts del Departament d'Educació han assegurat, per la seva banda, que la vaga 'punxarà', no només perquè els mestres estan dividits sinó també perquè el dia de vaga no treballat equival a una disminució del sou de 140 euros. Els sindicats ASPEC-SPS i CGT també s'han adherit a la vaga.

Comparteix
   

La portaveu d'USTEC-STES, Rosa Cañadell, ha previst que la vaga tindrà una gran participació, però que les dades seran inferiors a les de la vaga del passat 14 de febrer, que va ser d'un 39% en el cas dels instituts i d'un 63% en el cas dels centres de primària, segons les dades del Departament d'Educació, ja que en aquesta ocasió els sindicats estan dividits.

Cañadell ha dit també que les dades seran molt diferents en funció de les zones i dels centres, ja que, segons ha explicat, en el sector educatiu existeix la tradició 'unitària' quant a les reclamacions i mobilitzacions. Molts professors que volien fer vaga no la faran, segons ha dit, perquè segueixen la consigna 'o tots o ningú', sobretot en l'educació primària.

Els sindicats convocants de la vaga, USTEC-STES, ASPEC-SPS i CGT, consideren que els problemes de l'ensenyament afecten tota la societat. Per això, professors i alumnes aturaran l'activitat educativa i sortiran massivament al carrer en contra del projecte de Llei d'educació de Catalunya (LEC). Afirmen també que la reforma legislativa 'margina l'escola pública en favor de la concertada', sense aportar solucions a problemes de pressupost i massificació.

Segons Cañadell, la llei consolida una doble xarxa escolar, amb centres públics i privats concertats, i genera 'una fractura social entre l'alumnat'. A més, la portaveu del sindicat majoritari de l'educació critica que la llei no aporti cap solució als problemes plantejats des dels centres, com són la massificació de les aules i la falta de recursos econòmics per enfortir eines de suport, com les aules d'acollida.

Mestres dividits

Tots els sindicats i associacions de l'ensenyament públic coincideixen a rebutjar l'actual projecte de reforma educativa de la conselleria d'Ernest Maragall, però no s'han posat d'acord a l'hora de decidir el tipus de mobilitzacions. Així, un grup de sindicats, entre els que hi ha USTEC, majoritari en el sector, fa vaga aquest dijous, i la resta faran una manifestació dues setmanes després.

És el cas de CCOO, UGT, AJEC, FAPAC i FAPAES, sindicats que es manifestaran la LEC el pròxim diumenge 30 de novembre. La principal manifestació serà a les dotze del migdia a la plaça Universitat de Barcelona, però també n'hi haurà a Girona, Lleida i Tarragona.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi Mestretites fletxa La Farga del Repatani
13 de novembre de 2008, 22.13 h

La LEC és la llei que CIU mai no es va atrevir a fer. Ara tots els "progres" sossiates i sindicalistes apoltronats callen com putes i ens faran empassar la llei més dretana que mai ha aprovat el parlament de Catalunya. Amb aquests partits d'esquerra que ens governen ja no calen partits de dreta. I acostumeu-vos pel que vindrà el futur: aquests és el primer pas de la sossiovergència que ens caurà al damunt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de novembre de 2008, 11.50 h

Es una vergonya el que volem fer amb l'ensenyament públic. Si això ho fes el PP... , pero ara, tots callats. Bé, tots no... però han quedat retratats. Són els sindicats de la privada UGT, CCOO, només cal que mireu les seues pàgines web, majoritàriament dedicades a la privada i concertada. Després es sorprenen de la poca representació que tenen dins l'ensenyament públic


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.