directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 05:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Els observadors internacionals validen el referèndum del Sudan del Sud

La Unió Europea i el Carter Center consideren la consulta independentista 'democràtica i creïble'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els observadors internacionals del referèndum per la independència del Sudan del Sud consideren que la consulta s'ha realitzat de forma democràtica i pacífica, i que, per tant, els resultats seran vàlids. La Unió Europea indica en un comunicat preliminar a què ha tingut accés Reuters que les votacions s'han dut a terme de forma 'creïble i ben organitzada, en un ambient majoritàriament pacífic'. De forma similar, el Carter Center, liderat per l'expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, aprova el referèndum que molt probablement implicarà la creació d'un nou estat a l'Àfrica. Els resultats definitius de la consulta, en què han participat el 90% dels ciutadans, es coneixeran a mitjans de febrer.
sudan del sud carter annan
Comparteix
   


Etiquetes
'El procés del referèndum fins ara s'adiu als estàndards internacionals per eleccions democràtiques i representa una expressió genuïna de la voluntat del poble', assegura en un comunicat el Carter Center. A més, l'organització considera més que probable la victòria del 'sí'. 'D'acord amb les primeres dades dels centres de recompte, sembla gairebé segur que els resultats seran favorables a la separació', indica el comunicat.

Els primers resultats preliminars es coneixeran a finals de mes, però no s'espera que el recompte sigui del tot definitiu fins al mes de febrer. Si la consulta és favorable a la independència, Sudan del Sud declararia el seu estat propi el proper 9 de juliol.

L'esperança al país és que la independència del Sudan del Sud acabi amb dècades de guerra. De fet, el referèndum és fruit d'un acord bilateral de pau entre el nord (de majoria musulmana) i el sud (on la majoria té creences cristianes o bé tradicionals) que es va signar el 2005.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 de gener de 2011, 13.14 h

És inaudit la democràcia que ha demostrat aquest país als ulls del món. N'hi ha per a sentir-se avergonyit. Davant d'això, als catalans, catalans, ara tindrem una sortida si es pacta a consciència: Fer un èxode massiu com els jueus i anar cap al Sudan, almenys allà demostren saber què és, com és i com impartir la democràcia. La llàstima és que potser no podrem parlar-hi català..... però és que al pas que van les coses, dintre de poc, potser ni aquí el podrem parlar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de gener de 2011, 08.04 h

Els governants del Sudán son més democrátics que els ep.panyols. Apa, aqui queda aixó....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.