directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Si els immigrants no s'integren bé hi haurà problemes

Així ho pronostica l'Associació Catalana de Sociologia

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La immigració sempre ha estat en el top 5 d'allò que s'anomena "les preocupacions dels ciutadans". Ara, l'Associació Catalana de Sociologia ha realitzat un estudi sobre la situació que es dóna a Catalunya entre els immigrants i la nostra societat. Alerten dels futurs problemes si els nouvinguts no s'integren. La fractura social, la segmentació en guetos, la falta de cohesió són alguns dels elements clau que podrien portar a un conflicte social més important. Els sociòlegs, però, aporten possibles solucions.
raval immigració nois barcelona integracio
Uns nois passegen pels carrers del Raval, barri de Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
Dos temes sobre la taula. En primer lloc, després de les eleccions, s'ha pogut comprovar que un sector cada cop més gran de la societat està fent un gir cap a postures molt restrictives i autoritàries enfocades a la immigració. Fets com que Plataforma per Catalunya hagi crescut o els bons resultats del PP allà on va fer una campanya agressiva dirigida a la immigració, com a Badalona i el famós DVD o a Castelldefels amb la publicitat per correu que associava delinqüència amb immigració, demostren la postura i ideari de molts ciutadans. En segon lloc, encara tots tenim en ment els incidents de fa un any i escaig a França, on es produïren greus disturbis en una explosió de sentiment de col·lectivitat oprimida en els guetos d'immigrants de les principals ciutats francòfones.

La barreja plantejada es plasma en les conclusions del primer anuari de l'Associació Catalana de Sociologia. Aquestes conclusions fan una radiografia la societat catalana, i no són precisament tranquil·litzadores. Els sociòlegs reclamen a les institucions que emprenguin urgentment mesures efectives per garantir la integració dels immigrants i la cohesió social. L'informe se centra en la immigració, perquè els ciutadans n'acaben parlant quan se'ls pregunta pels principals problemes. Aquest segment de la població, que cada cop s'engreixa més, suposa dividir la societat en dos. Per tant, quan la situació esdevingui insostenible, els sociòlegs alerten que hi podria haver problemes greus de convivència i es podrien arribar a produir fets similars als de París.

La soclució, segons els sociòlegs, passa perquè l'Estat aposti clarament per la integració dels immigrants. Com? Amb polítiques publiques dedicades a l'ajuda als nouvinguts. Plans de desenvolupament, integració, garantir igualtat de drets i qualitat de vida serien clau per a poder cohesionar la societat i evitar-ne escletxes de conflicte. L'Associació Catalana de Sociologia insta els polítics a aprofitar la bonança econòmica per garantir les prestacions socials que fonamenten aquestes polítiques públiques cap a la immigració.

Per acabar, els experts posen de manifest dos àmbits que el sector públic hi hauria de prestar especial atenció. En l'àmbit escolar han detectat problemes en el sistema davant l'arribada massiva d'estudiants immigrants i la poca agilitat en les respostes polítiques. També s'alerta, en l'àmbit laboral, que la població immigrada ha servit als empresaris per abaixar sous i situar en la precarietat les condicions laborals.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pedret fletxa Barcelona
22 de febrer de 2017, 02.25 h

No vull entrar en la polèmica de si la immigració ve forçada per la gran corrupció dels goberns i la societat dels seus països d'origen, ni per la marginació i el maltractament masclista vers la dona, ni la destrucció de la natura i per tan de fauna salvatge per culpa de l'explossió demogràfica imparable, ni del benefici que la globalització aporta a les multinacionals i que en conjunt afecta cada cop a pitjor de l'estat del benestar que tan ens ha costat a la clase treballadora. El q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Kuldemandril fletxa Tortosa
5 de juny de 2007, 08.24 h

La solució per a integrar els immigrants consisteix en gastar-se un munt de diners públics, nostres, podríem dir. O sigui que mentre jo he de pagar els llibres i el menjador i la guarderia dels meus fills, mentre la meva dona ha hagut de posar-se a treballar per pagar la hipoteca, a ells ja els surt tot de franc.
I veieu com ho valoren: per ací són els que menys van a l'escola o millor dit els que fan més campana...
Només s'integra qui vol (sense insistir gaire sobre el fet que caldri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Guillem fletxa Barcelona
31 de maig de 2007, 20.22 h

El mal ja està fet, ara ja no n'hi ha solucions i a la curta, quan arribi la crisi en la construcció, hi haurà merder.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pep garcia fletxa barcelona
31 de maig de 2007, 17.43 h

Vaja !! Acaben de descobrir la sopa d'all aixo ho sap tothom i si hi ha recesio economica tambe Penseu que França las revoltes las van protagonitzar gent de 2ª generacio o sigui gent nascuda alla i nets dels primers inmigrants aqui pot ser pitjor ..Em sembla be les recomanacions pero aixo es per aquest politics de pa sucat amb oli que ens governen que pensen que fent pisos i abocant diners perque aprenguin catala ja n'hi ha prou


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.