directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Mil persones de dol a Alcanar per mostrar el seu rebuig al projecte Castor

La marxa fúnebre després de Tots Sants volia 'acomiadar' el dipòsit de gas submarí

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un miler de persones han vestit Alcanar de dol aquest diumenge per mostrar, en un acte simbòlic, el seu rebuig al projecte Castor. Un projecte que, segons la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia, suposa un 'risc' per al territori, el medi ambient i la salut, i per considerar-lo 'un perjudici molt important per a tota l'economia de la zona', com ara els sectors de l'agricultura, el turisme i la pesca. Així ho ha tornat a manifestar el portaveu de la plataforma, Joan Ferrando, durant la marxa fúnebre que aquesta entitat ha organitzat per mostrar el rebuig al projecte.

Comparteix
   

Ferrando ha explicat que aprofitant el simbolisme de la passada diada de Tots Sants era un 'bon moment' per acomiadar el projecte i demanar que s'implanti en un altre lloc i no a les Terres de l'Ebre.

El portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia ha insistit també que únicament l'empresa que vol tirar endavant el projecte i l'Ajuntament de Vinaròs són els interessats a dur-lo a terme ja que, segons ell, la resta de municipis, entitats i organitzacions i polítics s'hi oposen.

La marxa fúnebre, que ha reunit prop de 300 vehicles, ha causat importants retencions a les rodalies d'Alcanar i Ulldecona. Nombroses patrulles dels Mossos i de la Guàrdia Civil han fet acte de presència per gestionar els accessos als municipis veïns a causa de les retencions.

Un cop arribats a la zona on es vol emplaçar la bossa d'emmagatzematge de gas, s'ha fet una processó simbòlica on nombrosos veïns d'Alcanar i dels municipis veïns han caminat a marxa lenta acompanyats en tot moment per la tonada d'una marxa fúnebre interpretada per una agrupació musical.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.