directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Uriel Bertran: 'La independència és l'únic camí per aconseguir el benestar dels pobles basc i català'

Solidaritat Catalana i l'esquerra abertzale formalitzen relacions · El diputat de SI considera 'insostenible' que l'Estat mantingui il·legalitzat l'independentisme basc

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència i l’esquerra abertzale, a través del diputat Uriel Bertran i dels portaveus bascos Tasio Erkizia i Miren Legorburu, s’han reunit aquest dimarts a Sant Sebastià per iniciar relacions formals entre ambdues formacions independentistes. En la trobada s’han compartit les estratègies que des de Catalunya i des d’Euskal Herria s’estan impulsant per aconseguir la independència de les nacions basca i catalana per la via pacífica i democràtica. Ambdues formacions han constatat que la independència és 'l'únic camí possible' per aconseguir el benestar català i basc, i des de Solidaritat s'ha donat ple suport als passos pacífics i democràtics que ha emprès l'esquerra independentista basca, tot denunciant que és 'del tot insostenible' que l'Estat espanyol en mantingui la seva il·legalització.
També s'ha constatat que l'Estat espanyol 'es troba en ple procés d’involució autonòmica', fet que reafirma que la independència 'és l’únic camí possible per aconseguir un futur de llibertat i de benestar per a Catalunya i per a Euskal Herria és la independència de les nostres nacions'. En aquest sentit, aposten per enfortir els vincles entre el procés català i el procés basc, ja que 'tot procés democràtic d’autodeterminació amb l’objectiu de la independència que es porti a terme a Euskal Herria és bo per a Catalunya i que tot procés d’autodeterminació que es porti a terme a Catalunya és bo per a Euskal Herria, en la mesura que compartim un mateix Estat espanyol dominador que nega els drets democràtics fonamentals a bascos i catalans'. Ambdues formacions s'han compromès a 'compartir estratègies i informacions' perquè la independència sigui una realitat ben aviat.

Per últim, Solidaritat ha denunciat que és 'insostenible' que l'Estat mantingui la il·legalització de l'esquerra independentista basca un cop aquesta s'ha compromès amb un procés democràtic i pacífic. En aquest sentit, els d'Uriel Bertran proclamen que 'ja és hora que l’Esquerra Abertzale pugui actuar políticament des de la legalitat com ho fan totes les altres forces polítiques basques'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
portell fletxa Argentona
19 de gener de 2011, 16.45 h

Girant la vista enrrera, fa tan sols un any Catalunya com Pais no podia ni somiar un escenari com el que ara mateix tenim devant.., engrescador, am la colaboració de ciutadans que s'an posat a primera linia, periodistes, informadors, des l'extranger, la jurisprudencia, en la politique, s'an arremangat i van per feina, tampoc oblidem els ciutadans d'apeu que treballen per el Dret a Decidir 600.000 vots per l'independencia.
Som moltisims els elements que podem destacar i aixó no te volta enrre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de gener de 2011, 13.19 h

#3 No tots son tant rucs com semblen, els ep.panyols. Com que ens necesitarán, al formar part d'Europa els dos, ja se les inventarán per semblar xaiets. O no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de gener de 2011, 11.47 h

#1 Vostè creu que en cas d'independència podria haver possibilitat de bon veïnatge amb ecspana ???. Jo no ho crec, si bé no seria per la nostra part. Si ara, siguent nosaltres els seus esclaus es permeten insultar-nos a diari, espol·liar-nos i fer-nos boicot quan els ve bé, què no farien en el cas de que els féssim una botifarra com una casa de pagès ????. Què no farien després que els haguéssim tallat l'aixeta de on els vagarrassos de castellanúfols estan mamant a diari ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
portell fletxa Argentona
18 de gener de 2011, 18.23 h

ECONOMIA .
Am un model Nacional inservible el nacionalisme espanyol posa en setge un “Cap de Turc”, carregar el mort a “La Periferia”,.i engegar el Celtiberia show formen el model d’estat.i la diana preferida apunta les regions de parla Catalana.
Catalunya es l’únic contribuent “Net” de la península., impostos sense retorn, sense reinvertir en millores. El nostre fruit es distribuït per afavorir la fidelitat, sense demanar un criteri/opinió del expoliat, en diuen “solidar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de gener de 2011, 17.53 h

Per més que ens hi escarrensem, els polítics ep.panyols no arribarán mai a la categoría de demócrates. Per preservar els seus interessos, apel.len al tribunal de la santa inquisició (TC) i per impedir la normalitat democrática detenen als qui proposen parlar. No ens queda cap més camí que ser lliures d'aquesta lacra que ens sagna tant de l'exercisi de la democràcia com de la nostra butxaca.
Amb els ep.panyols, haurem de tenir una rel.lació de bon veinatge, però per que això sigui p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.