directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Al CD li queden 5 anys de vida

Experts internacionals estudien el futur de la indústria musical a Barcelona

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vinil ara és un objecte de col·leccionista, ja és per a nosaltres un objecte "vell". Doncs el CD ho serà ben aviat. Experts a Barcelona es reuneixen per parlar sobre el futur del món de la música i el de les discogràfiques. També s'han de buscar alternatives a la compra per Internet a causa de la pirateria que s'hi produeix. El temps ens desvetllarà el misteri.
mort cd cedes fi
La vida del CD té els dies comptats

Comparteix
   


Etiquetes
L'Institut Català d'Indústries Musicals ha reunit a Barcelona diversos experts internacionals. El perquè és perquè es treguin conclusions sobre la futura i cada cop més present crisi del CD. El Ministeri d'Indústria ha calculat que entre el 2001 i el 2009 el volum de negoci podria baixar, exactament, a la meitat.

L'alternativa a quan desapareguin els CD és que tota la música es compri per Internet. Però la problemàtica de la pirateria musical complica la solució i per això apareixeran propostes ocurrents. Per exemple, la venda de música per subscripció mensual, igual que una plataforma de televisió.

Richard Goettehrer és un compositor històric de cançons per a David Bowie o Jerry Lee Lewis. El 1997 va cofundar la companyia The Orchard, líder en distribució de música per Internet. Aquest matí ha participat en unes jornades sobre el futur de la indústria musical a l'Auditori Winterthur. Les ha inaugurat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i s'hi plantejaran temes com la fi dels discos compactes i la importància crucial d'Internet.

Els consumidors poden descobrir els seus gustos en webs com Last.fm i els grups es promocionen en llocs com Myspace. Mentrestant, els directes s'estan convertint en una de les fonts d'ingressos més importants de la nova indústria musical.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Enric fletxa La Plana Baixa
1 de juny de 2007, 02.31 h

I què hi ha del super audio CD, té futur?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.