directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas redueix un 40% el nomenament d'alts càrrecs i els fixa en 130

L'executiu ja ha designat el 80% d'assessors i veu demostrat que no hi ha 'sectarisme'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

De 218 a 130. Aquest és el retall que el Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts en relació als assessors i càrrecs de confiança de l'executiu.  Aquesta reducció es xifra en un 40% segons ha informat el portaveu del Govern Francesc Homs, que ha informat que el departament que més càrrecs tindrà serà el de Presidència amb un màxim de 30, seguit de Vicepresidència, amb dotze. La resta de departaments en tindran 8 cadascun. Homs ha admès que l'impacte econòmic és baix però que la mesura ajuda a donar un missatge d'austeritat. El portaveu de l'executiu ha assegurat també que el Govern ja ha realitzat el 80% de nomenaments. alhora que ha destacat l''alta professionalitat' dels nous càrrecs. L'executiu de Mas ha nomenat Sixte Cambra Sixte Cambra com a president del Prat de Barcelona, el socialista Joan Pluma com a director general de Patrimoni Cultural, Joan Aregio com a director del Servei Català del Trànsit i Iván Tibau com a secretari general de l'Esport.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de la reducció del número de conselleries i de càrrecs directius del Govern, l'executiu català ha seguit aquest dimarts amb el seu pla d'austeritat dins de l'administració i ha aprovat una reducció del 40% del seu personal eventual, situant un topall màxim de 130 persones ocupant aquest tipus de càrrec. Homs ha recordat que els governs del tripartit van establir un màxim de 218, número que 'crec que van passar, no per molt'.

Presidència, el departament més ple

L'acord determina que el Departament de Presidència podrà tenir un màxim de 30 llocs de personal eventual, ja que es considera que és la conselleria que més en necessita per les seves característiques i funcions. La Vicepresidència, que inclou el Departament de Governació i Relacions Institucionals, podrà nomenar fins a 12 persones per aquests càrrecs.

80% de càrrecs nomenats

Homs ha informat que aquest dimarts ja s'han nomenat 'una mica més del 80%' d'aquests alts càrrecs que tindrà l'executiu' un fet que situa el Govern en 'condicions molt plenes de poder començar a treballar al 100%'.

Homs ha posat en valor el currículum de les persones escollides per ocupar les diferents responsabilitats. 'Es pot comprovar que hi ha una alta professionalitat, una notable transversal·litat des del punt de vista de les sensibilitats del país i que no hi ha cap mena de sectarisme', ha assegurat. Per Homs, 'ningú pot concloure que hi hagi sectarisme en aquests nomenaments. 'S'està configurant un Govern de país, amb un lideratge fort com havíem reivindicat abans de les eleccions però amb la humilitat i honestedat suficient per reivindicar i demanar ajudat i de voler ser ajudat', ha reblat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ramon fletxa Barcelona
19 de gener de 2011, 08.06 h

Ara diuen que suprimeixen, caldrà veure d'aquí uns mesos quants nous càrrecs creats amb un altre nom tindran, caldrà estar molt atent amb el llapis i paper a la mà per anar comptant. Al final de la legislatura sens dubte que tots els que "s'ho mereixen" hauran obtingut el seu càrrec , això sí aquesta vegada d'amagatotis, per donar a entendre que ells ho fan tot bé, com si els altres fossim ximplets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Alt Empordà
18 de gener de 2011, 23.40 h

Capsigrany, ni mes ni menys.. el que dius tu propaganda pura i dura.
Joanot..ho has sentit propaganda pura i dura..a mes reconeixen que total el que dona és només sensació d'austeritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
capsigrany fletxa riumors
18 de gener de 2011, 21.26 h

doncs a mi no em surten els comptes, si llegiu les acords del govern d'avui situa a un màxim per conselleria de 8 +8 = 16 més dels de presidencia que poden arribar fins a 30 i els de governació uns altres tants, la reducció es queda en un 15% com a molt. I si es te en compte que despres venen els nomenament sdurant la legislatura i aixi no es nota. Al final res de res i tenin en compte que han suprimit 3 conselleries. Propaganda pura i dura


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joanot fletxa Barcelona
18 de gener de 2011, 19.31 h

Chapeau! Cal reconèixer que hi ha una diferència abismal entre el nou govern i l'anterior en aquest aspecte. Cal donar exemple d'austeritat i Artur Mas no ens està decebent. Felicitats President!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joanot fletxa Barcelona
18 de gener de 2011, 19.31 h

Chapeau! Cal reconèixer que hi ha una diferència abismal entre el nou govern i l'anterior en aquest aspecte. Cal donar exemple d'austeritat i Artur Mas no ens està decebent. Felicitats President!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.