directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy creu que ha arribat l'hora que les autonomies 'contribueixin a l'engrandiment del nostre país: Espanya'

Diu que no és partidari que l'Estat recuperi competències però sí d'un procés de 'cooperació'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

PP i PSOE segueixen immersos en el discurs d'involució autonòmica i recentralització de l'Estat espanyol. Dins d'aquest context, el líder del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat que ha arribat l'hora d'iniciar un procés de 'cooperació' que ha traduït en l'acceptació per part de les autonomies de 'normatives bàsiques' de l'Estat espanyol en matèries transferides com la sanitat i l'educació, a més de noves lleis d'unitat de mercat i d'estabilitat pressupostària. 'Hem viscut 30 anys dedicats a traspassar competències i avui l'Estat té el 20% de la despesa pública. El repte del futur és la cooperació perquè les autonomies contribueixin a la millor del benestar dels ciutadans i a l'engrandiment del nostre país: Espanya', ha reblat. Tot i això, ha volgut desvincular-ho d'una eventual recuperació de les competències ja que assegura que no n'és partidari.
mariano rajoy, alícia sánchez-camacho, pp, partit popular
Comparteix
   


Etiquetes
PP i PSOE coincideixen en portar a les convencions que celebren aquest cap de setmana a Sevilla (PP) i el següent a Saragossa (PSOE) les seves propostes per a l''harmonització' de l'Estat autonòmic, un debat que pren força des que José María Aznar va afirmar que un estat amb 17 administracions territorials és 'inviable'. Les dues formacions inclouran aquestes qüestions als programes per a les eleccions autonòmiques i municipals del maig.

Les comunitats han de cooperar per l''engrandiment d'Espanya'
El líder del PP no va tan enllà com Aznar i aquest dimarts, a preguntes dels periodistes, ha assegurat que ell no és partidari que l'Estat recuperi competències autonòmiques, però sí d'obrir un procés de 'cooperació' que passaria per l'acceptació per part dels territoris d'un ventall de lleis bàsiques, començant per educació i sanitat. Segons Rajoy, aquesta 'cooperació' ha de suposar un compromís de les autonomies de contribuir a la millora del benestar dels ciutadans i a 'l'engrandiment d'Espanya'.

Rajoy, que ha tornat a verbalitzar el seu 'suport' a l'Estat de les autonomies, ha reclamat de nou una Llei d'estabilitat pressupostària que fixi el límit de la despesa de les administracions i una altra Llei 'd'unitat de mercat' perquè 'no hi poden haver normes diferents segons les autonomies'. 'N'hi ha prou en preguntar als empresaris les dificultats que provoca el manyoc de normes que hi ha al país', ha dit. El tercer eix, segons Rajoy, passa perquè l'Estat garanteixi mitjançant lleis bàsiques 'la igualtat dels espanyols'.

Rajoy també ha fet referència a les manifestacions del president del govern espanyol que advertia que l'Estat intervindrà les CCAA que vagin més enllà dels límits fixats de deute. El líder del PP n'ha responsabilitzat el propi Zapatero tot recordant que és el govern espanyol qui autoritza l'endeutament de les CCAA i que quan governava el PP hi havia una Llei d'estabilitat pressupostària que 'tothom complia'. Segons Rajoy, el discurs de Zapatero suposa una 'altra rectificació' respecte a les polítiques que ha fet en els últims anys.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
companys fletxa Tarragona
19 de gener de 2011, 21.59 h

Igualito igualito que el difunto de su abuelito. Estas palabras de este tipo me recuerdan las mismas cuando iba a los colegios franquistas.

Recordaré mientras viva las inutiles horas de colegio que nos hicieron perder estos fascistas con la cantinela que ahora esta haciendo el

. Rajoy. Desde que murió el lider de los fascistas españoles continuan mandando ellos para ignorancia del pueblo español. Me quedo con lo

que dijo Julio Anguita. De que os quejais españolitos si vostros sois ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa Gironès
19 de gener de 2011, 14.39 h

Olè, Olè, Olè, Olè i viva Espanya com deia la cançó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de gener de 2011, 11.09 h

S'atansen temps difícils, molt difícils per a nosaltres els catalans. Però més per a corrupCiU. Si mai es porta a terme aquesta restructuració de les autonomies, caldrà que el partit unionista governant català prengui una de les dues decissions: Catalunya o ecspana. Anit des de l'emissora Punto Ràdio, sobres aquest tema ens van deixar ben galdosos als catalans, en al·lusió a la contraofensiva dialèctica anticipada d'en Mas.... com no podia ser d'altra manera. Però mentre en Duran ti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Andrea fletxa Vic
19 de gener de 2011, 09.40 h

Engrandir Espanya? Com? tornant a ocupar l'Amèrica del Sud? Flandes i els Països Baixos? el Rif? i massacrant la seva població si no volen unir-se a la "bonica empresa" de ser espanyol? Va, home, va... Espanya és la gran Castella, i està en absoluta descomposició. Que no comptin amb mi. Ell és gallec i els gallecs fa anys que s'han castellanitzat i venut la seva terra. Jo no trairé mai la meva única nació, CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
19 de gener de 2011, 07.48 h

I que diu aquest senyor quan el govern espanyol accepta el dret a decidir pel Sudan del Sud i no per Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.