directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSOE planta cara al corredor mediterrani amb una campanya a favor de la Travessia Central pel Pirineu

El president aragonès i secretari d'organització del partit, Marcelino Iglesias, defensarà aquesta aposta en actes a Brussel·les i París · Junqueras alerta que Iglesias és una personalitat 'rellevant' dins del partit

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després del clam europeu a favor del corredor mediterrani amb més de 400 personalitats reunides a Brussel·les per l'associació Ferrmed, els eurodiputats socialistes preparen una ofensiva per defensar l'alternativa al corredor mediterrani, la Travessia Central pel Pirineu (TCP). Així, el president aragonès i secretari d'organització del PSOE, Marcelino Iglesias, reivindicarà també el proper dimecres en un acte des del Parlament europeu aquesta altra opció, que a diferència del corredor mediterrani, ja va ser inclosa pel govern espanyol a la xarxa prioritària europea fa set anys. Tot i que fonts socialistes asseguren a directe!cat que encara no estan confirmades les autoritats que assistiran a l'acte, l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, recorda que Iglesias té 'una posició rellevant' dins del PSOE i critica que els mateixos eurodiputats que la setmana passada reclamaven el corredor mediterrani ara reclamaran la TCP. 'Estem davant del clàssic joc socialista de quedar bé amb tothom i fer-ho tot malament', ha ironitzat. La campanya d'Iglesias seguirà el dos de febrer amb un altre acte a París. 
Un dels principals objectius de l'acte de dimecres passat a favor del corredor mediterrani era fer pressió sobre el govern espanyol per tal que aposti de manera real per connectar l'Estat espanyol amb Europa a través del corredor mediterrani. El secretari general de Ferrmed, Joan Amorós, explicava a directe!cat l'oportunitat de reunir tot el conjunt de personalitats a favor de l'eix mediterrani justament ara, ja que en aquests moments la Unió Europea està revisant la xarxa de vies que seran considerades prioritàries en els propers anys i cal que el govern espanyol demani que s'hi inclogui el corredor mediterrani. Amorós assegura que el ministre espanyol de Foment, José Blanco, s'hi ha compromès, però falta que l'Estat espanyol faci el pas d'incloure'l efectivament

Aquesta és una de les diferències substancials entre el corredor mediterrani i la Travessia Central pel Pirineu, i és que com bé s'encarrega de recordar el president aragonès l'opció del Pirineu ja va ser inclosa a petició del govern de José María Aznar dins de la xarxa prioritària europea fa ara ja set anys. Tot i això, Iglesias, que a part de president d'Aragó és secretari d'organització del PSOE, defensa que el seu objectiu és 'obrir una connexió nova pel Pirineu i no estem en contra d'altres'.

O l'un o l'altre
No és del mateix parer l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, que considera que tard o d'hora l'executiu espanyol s'haurà de decidir per impulsar un o altre projecte. És per això que critica que després d'haver escenificat el seu suport pel corredor mediterrani ara els mateixos eurodiputats donin suport també a la TCP. Exposa que tothom sap que per motius d'inversió, mediambientals i de connexió amb els ports és millor l'opció del corredor però recorda que ja des de l'any 2002 el govern espanyol va apostar pels Pirineus i no pel corredor mediterrani. En aquest sentit troba simptomàtic que el ministeri de Foment espanyol organitzés abans de l'estiu una trobada entre els ministres de Transports de la UE per parlar justament d'aquest assumpte i que el lloc escollit fos justament Saragossa. I conclou: 'Estem davant del clàssic joc socialista de quedar bé amb tothom i fer-ho tot malament'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
19 de gener de 2011, 19.34 h

Fa 500 anys que ens va declarar la guerra, batalla a batalla ho ha aconseguit.
Ara estem presenciant la darrera batalla, la GUERRA TOTAL (democràtica, però guerra).
El resultat serà l'aniquil·lació de l'autogovern i la regionalització del poble català o bé la independència.

Catalans, és hora de TOC DE QUEDA. Agafeu les plomes i a les defenses!!!
Espanya no està per ximpleries, va a per tot. I està armant de valent als castellans, si ja no ho estaven, contra nosaltres. No els trem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep fletxa Sant Celoni
19 de gener de 2011, 19.00 h

Mireu, potser diré alguna bestiéssa i fins i tot algú em titllarà de conspiranoic, però sovint tinc la sensació que espanya ens ha declarat la guerra, no amb una declaració oficial ni tampoc fent servir armes.... Simplement ens ataca des d´un punt de vista econòmic... La seva fita és arruinar la zona de Catalunya, en aquestr cas encara que sigui arossegant un gran aliat seu: el País Valencià... un cop arruinat el teritori, es pot intervenir amb ell, des de tots els àmbits....
Una e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Lloret de Mar
19 de gener de 2011, 18.10 h

AMB UN PARELL D´OUS

http://www.youtube.com/watch?v=wX7hsbOq86s&feature=related

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
portell fletxa Argentona
19 de gener de 2011, 17.49 h

El corredor Mediterrani en una realitat am ample de via europeu, projecte apreciat per Europa i prioritari, economicament viable i un valor segur per el conjunt de la UE., a l'inversa del AVE declarat per experts mondials (ruinós).
A tots els valors si suma la voluntat popular de la societat i l'industria Catalana que tanca tot el cercle de l'oferta am un aeroport molt potent i un port de mercaderies capvanter ara incorporant la via ferrea.
Encara que les autoritats d'espanya d'onen l'esquena ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi C fletxa Barcelona
19 de gener de 2011, 16.21 h

El Gran Projecte Nacional Espanyol no té aturador: volen un super-Madrid que concentri infraestructures i davant del qual les altres ciutats de l'estat siguin simples pols subsidiaris al seu servei. Això passa, naturalment, per convertir València en "puerto y playa de Madrid" i en marginar i enfonsar Barcelona i Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Robert fletxa bcn
19 de gener de 2011, 15.57 h

Esperem que aquesta colla de troglodites no se surtin amb la seva i s'imposi la lògica geogràfica, el criteri econòmic i el sentit de comú de prioritzar l'eix mediterrani. Si no, Catalunya se'n va directe al segle XIX. Després de coses com aquesta, com encara hi ha catalans que creuen amb Espanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
FRANCESC fletxa LLORET DE MAR
19 de gener de 2011, 15.52 h

INDEPENDENCIA
Jo ja se com acabara aixo. Acabara malament i el corredor mediterrani passara pel madriz.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Sant Celoni
19 de gener de 2011, 15.03 h

Sí, i que a Madrid hi facin un port i un canal cap al Cantàbric.... És que aquesta catalonofòbia ja és malaltissa... Estic al.lucinant encara... Aquest menyspreu no és en absolut bo per cap de les dues bandes i crec que el millor que podem fer els catalans és preparar tots els tràmits i papers que ens facin divorciar d´espanya.... Em nego, per un bé psicològic meu i col.lectiu de conviure d´aquesta manera amb aquest mal rotllo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marga B. fletxa Barcelona
19 de gener de 2011, 13.43 h

Es molt greu. Aquesta vegada, es Espanya només contra Catalunya, però contra Valencia i Murcia també - o sigui, Madrid i la ciutat logística castellana Saragossa (a Aragó, no, Senyor Iglesias?) contra les "provincies" rivals. I el PSC, qué faran? Alguna cosa o res, com sempre?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.