directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'Si l'aposta per tenir una relació fluida amb el govern central no surt bé, ens sabrem defensar'

Justifica l'elecció de Duran com a responsable de les relacions Estat-Generalitat per tenir una relació fluida amb Zapatero 'des del primer moment'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, justifica el nomenament de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de la part catalana de les quatre comissions Estat-Generalitat com a símbol per part de catalana que hi hagi una 'relació fluida amb el govern central des del primer moment'. Mas ha assegurat que vol tenir una relació 'el màxim de constructiva possible' amb el govern espanyol, però també ha assenyalat que hi ha 'arestes' que ja s'han estat veient en els últims dies. Així ho ha explicat durant el primer ple de la legislatura, alertant: 'Si l'aposta surt bé, ens en felicitarem tots plegats. Si no, ens sabrem defensar.' També ha justificat el retorn de les competències sobre la política lingüística al departament de Cultura perquè 'hem d'impulsar les indústries culturals del nostre país'.
Artur Mas, tribuna, Parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha contextualitzat el nomenament de Duran i Lleida en 'la voluntat de situar la millor gent als llocs de màxima responsabilitat, que puguin aportar en benefici del conjunt del país, no només del Govern. I la situació de Catalunya és prou delicada com per no situar la millor gent allí on la podem situar.'

Les finances
Mas també s'ha referit a l'estat en què CiU ha trobat les arques de la Generalitat i els clams a favor de la recentralització que durant l'última setmana emeten tant el PP com el PSOE, afirmant: 'Aquest Govern farà front a les finances públiques sabent que s'han d'estabilitzar, però també fent notar que aquest Govern no és responsable de la situació financera actual, en són uns altres. I també ho és el govern espanyol. I no ho dic per criticar l'anterior Govern, però sí per deixar clar que no som responsables de l'actual situació econòmica.'

Crítiques a Mascarell
Durant el torn d'intervencions de la resta de líders de grups parlamentaris, el president del grup d'ERC al Parlament, Joan Puigcercós, ha alertat que considera un 'mal auguri' el fet que el nou conseller de Cultura, el socialista Ferran Mascarell, 'digui que el català viu el seu millor moment', afirmació que Puigcercós tem que es tradueixi en un cofoisme governamental envers la situació lingüística del país. En aquest sentit, també ha afirmat: 'La política lingüística va més enllà de la Cultura, afecta les relacions econòmiques, és molt més transversal que només l'àmbit cultural'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
20 de gener de 2011, 17.52 h

El càncer de corrupCiU ha desenvolupat una metàstesi letal. I si aquells que creient que votant aquest partit Catalunya aniria millor, ara la cara els hauria de quedar vermella de vergonya com els pebrots. I si els sortissin ales, estaria núvol durant els quatre anys de legislatura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa Barcelona
20 de gener de 2011, 08.09 h

Com ens defensarem?, ens hi agenollarem i ens humiliarem fins que Madrid ens doni quatre engrunes?. Què es pot esperar del sr. Mas i companyia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Alt Empordà
19 de gener de 2011, 19.10 h

Ja trigaves a sortir per aquí ex-votant...ho dic perquè com només surts a defensar en Mas i a carregar contra ERC. O el que és mes acurat, només surts a comentar noticies on cal defensar en Mas.
Él qui no deus haver vist el debat ets tu, o el que és mes acurat, tu has vist i has sentit el devat que et permeten les teves orelles Convergents.
Aquí els ùnics que feu neteja sou els de CiU, per cert a TV3 no caldrà fer netega oi? ho dic perquè com que el govern d'esquerres no va netegar r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de gener de 2011, 17.54 h

#1 Ja es veu ben clar que no has vist el debat del plé del Parlament.

El que ha escrit la noticia, tampoc. Deu ser un resum d'agència...més concretament de l'A.C.N. a on encara no ha arribat la neteja de tripartidistes...sembla ser.

Per cert, que en Puigcercós ha estat força be, llàstima que els fets no s'adiguin amb les paraules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Alt Empordà
19 de gener de 2011, 16.05 h

El discurs d'en Mas ha estat un autentic desastre!!! ni pacte fiscal ni concert economic ni res de res...a plorat i s'ha fet la victima com els 23 anyets de Pujolet i així anar fustrant el país...anar xerrant que ara te la culpa aquest , ara que la te l'altra, tothom menys ells, que vista la situació en que ens està deixant l'estat espanyol no son capaços de seguir cap altre full de ruta que la resistència i l'austeritat...mai un referendum, ni un full de ruta cap a la independencia.
Ara ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.