directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Joan Herrera retreu a Mas que 'li van colar un gol' amb el nomenament de Bozal

Albert Rivera recomana que se li faci cas · Mas la defensa: 'Poden pressuposar que si forma part del Govern, és que està d'acord amb la línia expressada en el debat d'investidura'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder d'ICV, Joan Herrera, ha retret avui al nou president de la Generalitat, Artur Mas, que 'li van colar un gol' amb el nomenament de Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia a proposta d'UDC, perquè 'ignorava les seves opinions' respecte les consultes, que va equiparar amb els actes d'homenatge als membres d'ETA organitzats al País Basc. A la crítica d'Herrera formulada durant el primer ple de la legislatura també s'hi han sumat tant Joan Puigcercós (ERC) com Joan Laporta (SI), mentre que Albert Rivera (Ciutadans) ha demanat a Mas que segueixi els consells que li pugui donar Bozal, de 'respecte per la Constitució i per les lleis vigents'. Mas l'ha defensat: 'Jutgin-la pels seus actes.'
Núria de Gispert, Pilar Fernández Bozal, CiU
Núria de Gispert i Pilar Fernández Bozal

Comparteix
   


Etiquetes
Herrera ha contraposat l'actitud clarament hostil de Bozal envers les consultes amb l'actitud favorable mostrada per l'ara conseller d'Interior, Felip Puig, qui l'any passat digué que CiU 'acompanyaria' el procés. És per aquest motiu que ha demanat que el nou Govern aclareixi quina postura acabarà adoptant.

El líder d'ERC al Parlament, Joan Puigcercós, també s'han sumat a la crítica formulada per Herrera, alhora que ha reiterat la pregunta que ja va fer fa uns dies a Artur Mas sobre si anirà a votar el dia de la consulta de Barcelona Decideix, el 10 d'abril. L'any passat, Mas digué que 'òbviament' que votaria en la consulta barcelonina.

Laporta ha estat qui més durament ha carregat contra Bozal, assegurant que 'ha menystingut a més de 600.000 catalans i catalanes, molts dels quals votants de CiU, alhora que ha estigmatitzat les consultes, criminalitzant-les'.

Felicitacions
Contràriament, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat l'únic que ha felicitat Mas pel nomenament de la nova consellera, a qui consideren un exemple de 'respecte per la Constitució i les lleis vigents'. És per aquest motiu que ha demanat al president català que 'confiï en els consells de la consellera Bozal.'

Mas la defensa
El president català, lluny de respondre les crítiques una a una, ha optat per fer una defensa genèrica de Bozal: 'Poden pressuposar que si ha volgut formar part d'un Govern com el nostre, és que està d'acord amb la línia expressada durant el debat d'investidura'. Tot i això, també ha insinuat que Bozal podria acabar deixant el càrrec a mitja legislatura 'si ella no se sent còmoda amb les accions que emprengui el Govern'.

Mas considera que Bozal, 'des del punt de vista de la seva experiència en dret i com a jurista', està fora de discussió que té un perfil de 'de primera línia'. Ara bé, sobre les opinions formulades contra la consulta independentista d'Arenys de Munt, l'ha justificat amb l'argument que les va fer 'com a alta funcionària de l'Estat, complint ordres.' Contràriament, 'ara, al Govern, no hi és com a funcionària de l'Estat, sinó com a consellera de Justícia'. 'Jutgin-la pels seus actes', ha demanat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
21 de gener de 2011, 10.37 h

Els gols es fiquen o es fan, no es 'colen'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de gener de 2011, 17.45 h

Abundant amb el què deia al meu comentari núm 9, aquests corrupCiUnistes no havien de guanyar les eleccions, si tots els serveis mediàtics d'informació de Catalunya i l'ecspana castellanufa, només els cantaven les glòries, amagant el què no s'havia d'amagar. Ai si tant ERC com SCI haguessin tingut la premsa del seu cantó, que en serien les coses de diferents. Però s'està veient que els independentistes encara som uns proscrits fins i tot a la nostra terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
20 de gener de 2011, 17.41 h

#3 Els de RAC 1, són escandalosament convergents, ratllant fins i tot la immoralitat. Un tal Xavi freixes i els seus boys (els tertulians), fan fins i tot venir ois. Jo els he desintonitzat per manipuladors. I a TV3, valga'm Déu !!! Des de que per desgràcia nostra hem de suportar aquest nou govern, a aquella cadena la qual abans en dèiem la nostra, no hi falten espais en què no ens surti qualsevol d'aquella secta corrupCiUnista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 de gener de 2011, 17.35 h

#2 És veritat, li he de donar la raó. No és que vulgui menyspreuar SCI en absolut, però en Laporta, francament va fer pena. De fet, ha fet sempre que ha intervingut ha fet pena, almenys dialècticament que és al què em refereixo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
19 de gener de 2011, 23.04 h

No volem morrió. Se se'n vagi a defensar els castellans, que són els seus. D'això sí que en sap. Una nacionalista espanyola com ella no pot canviar de parer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JORDIBCN fletxa BARCELONA
19 de gener de 2011, 20.50 h

Llegeixo a la web d´esquerra que el Molt Honorable President de la Generalitat Artur Mas no ha respós a la pregunta de si votaria el 10A , a veure si em farà quedar malament ja que he apostat que segur que el Mas que és un senyor de paraula, tot un senyor , sens dubte el dia 10 d´abril ell i la Primera Dama del país no ens fallaran, com tampoc ens fallaran el ex i la ex-AIXÒ ÉS UNA DONA., dels Maragall no he apostat res perquè són imprevisibles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JORDIBCN fletxa BARCELONA
19 de gener de 2011, 19.07 h

#3 I el Victor sense apareixer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Lloret de Mar
19 de gener de 2011, 18.11 h

AMB UN PARELL D´OUS

http://www.youtube.com/watch?v=wX7hsbOq86s&feature=related

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Fèlix fletxa PALAUdelCONCERT
19 de gener de 2011, 18.09 h

El que està passant a la televisió pública de CatalunyaTV3 i als els programes amb presència de comentaristes-opinió, opinada i ben pagada als programes els MATINS i al de la tarda DIVENDRES o com als del ÀGORA i d'altres es de "un rentat de cervell" com feia anys que no es veia. Avui en BARBETA i CUYAS al programa de tarda DIVENDRES ha estat d'un cinisme i una ensabonada continua a tot el que envolta a l'actual govern de Mas president. Avui en Barbeta i Cuyas, ja han donant el TO DE PIT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
19 de gener de 2011, 17.36 h

La hipnosis general a Catalunya ha començat, només cal veure i sentir en Cuyàs i en Barbeta parlant del nou govern a TV3, a part que se'ls cau la baba, no paren de justificar i passar a categoria de normalitat totes les animalades que està fent aquest nou govern. Quan segons aquests mateixos individus Catalunya estava no governada sinó segrestada pel govern d'Esquerres com si fos una anomalia.Ara ja estan tranquils, tot torna a ser normal entre cometes.
El que avans criticaven del govern, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.