directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 05:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Consorci del Palau segueix reclamant obrir una investigació separada sobre el finançament de CDC

El Govern demana respecte i confia en la professionalitat dels serveis jurídics de la Generalitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consorci del Palau de la Música -format per Generalitat, Ajuntament de Barcelona i el ministeri espanyol de Cultura- s'ha fet enrere respecte a algunes de les seves pretensions i ja no demana la imputació de l'exresponsable de finances de CDC Daniel Osàcar i del responsable d'Immigració, Àngel Colom. Aquest canvi de parer ha motivat que el PSC demani explicacions a CiU. Tot i això, el Consorci segueix reclamant, tal i com ho fa la fiscalia, l'obertura d'una investigació separada per aclarir si hi ha un presumpte finançament irregular de la formació a través del Palau i Ferrovial. Per la seva banda, el Govern ha manifestat la plena confiança en la professionalitat dels advocats de la Generalitat, que s'encarreguen del Consorci, i ha demanat respecte per la seva funció i el seu 'bon criteri jurídic'.

Comparteix
   


Etiquetes
Els serveis jurídics de la Generalitat, que depenen de Presidència i que porten la defensa del Consorci, han lliurat al jutge Juli Solaz un document on modificava les seves peticions inicials. Les mateixes fonts han explicat que la modificació de l'escrit era necessària perquè les peticions del Consorci i la fiscalia no coincidien en la quantitat econòmica que s'havia d'investigar. Mentre que el ministeri fiscal demanava que s'investigués la destinació de 20 MEUR que Millet i Montull van retirar en efectiu, el Consorci només ho acota a 5,9 dels 12 milions que Ferrovial va donar al Palau.

A més, el Consorci considera que des del novembre no han aparegut indicis contra Colom i Osàcar. Tot i això, no descarta que si més endavant sorgissin noves sospites podria tornar a demanar la seva imputació. En un comunicat, el Govern de la Generalitat ha manifestat la 'plena confiança en la professionalitat' dels advocats que conformen el Gabinet Jurídic de la Generalitat, i ha demanat 'respecte per la seva funció i el seu bon criteri jurídic'.

La fiscalia segueix demanant la imputació d'Osàcar i Colom
Ara només és la fiscalia qui demana la imputació d'Osàcar i Colom, ja que l'Orfeó i la Fundació tampoc ho van fer en el seu moment perquè estaven en procés electoral, cosa que va provocar una forta polèmica interna. Tot i que la nova junta va dir que volia arribar al fons de totes les investigacions, encara no ha modificat el seu escrit del novembre.

La decisió de modificar l'escrit l'han pres els serveis jurídics de la Generalitat sense que s'hagin reunit els membres del Consorci. Això és habitual, però ara les reunions de l'organisme tindran més importància perquè les institucions no estan governades pel mateix partit, el PSC, sinó que CiU tindrà força pes perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, presideix el Patronat del Consorci. No obstant això, el Comitè Executiu del Consorci encara no s'ha reunit amb els nous membres i, a més, la seva presidenta, Mariona Carulla, és de vacances a l'estranger.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 de gener de 2011, 17.10 h

L'endemà de les últimes eleccions vaig dir en aquest mateix diari (més o menys amb aquestes paraules): Que Déu hi ajut si mai més sabrem el final del cas Millet i del Palau. Veig que no m'estic equivocant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.