directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod manté la seva militància a ERC encara que se'n sent 'cada cop més lluny'

L'exvicepresident té diversos projectes en l'àmbit cultural i universitari però no descarta tornar a tenir càrrecs institucionals

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exvicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira ha afirmat que no pensa deixar la militància a ERC malgrat que 'cada cop em sento més lluny' de la direcció del partit des de dos anys ençà. Al seu torn, ha admès que no descarta tenir càrrecs institucionals en un futur. 'No sé si vindran o no o si em vindrà de gust acceptar-los', ha assenyalat, però 'no els descarto', ha reconegut. Carod-Rovira, que a partir d'ara vol ser presentat com a polític i escriptor, ha fet aquestes declaracions en una entrevista amb Comunicàlia, on ha estat especialment dur amb el PSC, de qui ha dit que la seva campanya electoral va estar dissenyada per 'algú de Convergència', ja que 'ha estat nefasta', ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Carod-Rovira no descarta tornar a la línia d'activitat política 'en un futur', si bé que 'només hi pots tornar si tens un càrrec institucional' o 'si estàs a la direcció d'un partit', requisits que ell no compleix ja que és 'un militant de base d'un partit amb la direcció del qual cada cop em sento més lluny per les línies que s'adopten des de fa dos anys'. Amb tot, no deixarà de militar 'perquè no hi ha cap més força política que expressi el que sóc; un català d'esquerres que vol que el seu país sigui independent'.

Té diversos projectes però no descarta tornar a les institucions

Carod Rovira ha avançat alguns detalls de què serà el seu futur a partir d'ara. En aquest sentit, ha explicat que té 'diversos projectes en l'àmbit universitari i de la cultura' i ha revelat que durant 'les properes setmanes' en podrà anar concretant algun. I viurà d'això, ha dit. Per l'exvicepresident aquesta situació 'és molt positiva', perquè 'la gent que abans de la política ja teníem una professió és bo que entenguem que això no és per sempre'. 'Que vol dir que descarto en el futur tornar a tenir càrrecs institucionals?', s'ha preguntat, i ha respost: 'No, jo no els descarto, no sé si vindran o no o si em vindrà de gust acceptar-los', però 'és absolutament saludable de tant en tant para màquines i mirar-te el món des d'una altre perspectiva', ha insistit.

La campanya electoral del PSC, feta per convergents

Carod-Rovira s'ha caracteritzat sempre per ser un dels defensors dels pactes amb el PSC, d'aquí els tripartits que hi ha hagut. Des dels darrers mesos però, és un dels polítics més crítics amb el PSC. Segons ell, 'tot el positiu que hi havia en el PSC des del 2003 fins al 10 de juliol del 2010 és una cosa, però entre el 10-J i el 28-N ells no ho deuen saber però jo estic convençut que qui ha dissenyat la campanya del PSC devia ser algú de CiU perquè la campanya ha estat nefasta'. Prova d'això n'és, segons l'exvicepresident, que el PSC digués en campanya 'que són el partit dels que es volen quedar a Espanya'. 'Em pensava que això era del PP', ha etzibat.

El problema de l'esquerra catalana, que és 'apàtrida'

Una de les causes que la crisi que l'esquerra té a Catalunya és que és 'apàtrida', segons Carod-Rovira, referint-se així al principal partit d'esquerres, el PSC. Segons ha dit, les esquerres catalanes pateixen 'els mateixos problemes que la resta d'esquerres europees' però amb l'afegit que la catalana 'és l'única esquerra apàtrida del món'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
21 de gener de 2011, 14.31 h

Ai lo Carod, com li costa estar calladet i no ser una de les "vedettes" de la política catalana. La gent que som part d'esquerra, encara que no tinguem tant pedigrí com ell i malgrat no tenir càrrecs en la direcció del partit actualment estem per callar i treballar, per ajudar al company que ens ho demani i per donar un cop de mà al partit que ens representa i del qual estem absolutament orgullosos.
Per tant benvolgut company si us plau treballa i deixa treballar, continua sent militant i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Alt Empordà
21 de gener de 2011, 13.09 h

M'oblidava de dir que amb el que no estic d'acord amb en Carod és que parli de no estar d'acord amb els dirigents quan ell ha estat dirigent i vicepresident de la Generalitat..Quan és te un càrrec de rellevància com els que ha tingut Carod a ERC el que s'ha de ser és una mica mes arbitre i no tant contrincant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
21 de gener de 2011, 13.04 h

Carod, fa el que fan tots els dirigents o exdirigents dels partits que triomfen, que malgrat no estar d'acord amb el que fan els dirigents, és queden al partit perquè és el partit que representa la ideologia que ells defensen. Es pot o no estar d'acord amb els dirigents d'ERC que crec que al cap de vall amb matisos fan allò que s'acorda als consells territorials, però no cal oblidar que els dirigents van cambiant, de manera que el que cal és ser coherent i continuar amb els que defensen e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de gener de 2011, 10.49 h

-tot allò positiu que hi havia al psc. No 'el positiu' 'en el psc'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.