directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El jutge del 'cas Palau' investigarà per separat si hi va haver finançament irregular cap a CDC

S'haurà d'esclarir el triangle entre Ferrovial, el Palau de la Música i Convergència Democràtica

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Finalment el jutge Juli Solaz investigarà en actuacions separades l'espoli del Palau de la Música i el destí de part dels diners, concretament els gairebé dotze milions d'euros que Ferrovial hauria pagat al Palau en concepte de patrocini i mecenatge. Així ho demanava tant la fiscalia com el Consorci del Palau de la Música. Així ho explica el diari Avui en la seva edició d'aquest divendres, que ha tingut accés a la resolució judicial que ordena l'obertura de la segona investigació. La fiscalia creu que aquests pagament eren 'comissions il·lícites relacionades amb l'adjudicació de gran obra pública', així com que part dels diners haurien revertit a 'persones properes a les finances d'una formació política', concretament a CDC.

Comparteix
   

Ara, doncs, aquesta actuació s'instruirà al marge de la resta de les investigacions per l'espoli del Palau de la Música per part de Fèlix Millet i Jordi Montull. A més, segons l'Avui, Solaz demana a les diferents parts representades al procés (fiscalia, Orfeó Català i Consorci) que concretin qui ha de declarar com a testimoni, qui com a imputat i per què. Cal recordar, en aquest sentit, que el nou equip de govern de la Generalitat ha demanat al jutge, a través del Consorci del Palau de la Música, del qual forma part, que no imputi càrrecs de CDC pel cas Palau.

Queda, doncs, per determinar si finalment els militants de CDC Àngel Colom i Daniel Osàcar seran citats a declarar. La fiscalia havia demanat acusar-los a la nova causa, així com també ho havia fet amb l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura. Les parts també hauran de dir si volen que s'imputi els principals processats en el cas de l'espoli, és a dir Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma Montull.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
21 de gener de 2011, 11.32 h

#2 Espero que tinguis raó i CIU pringui d'una vegada, però soc molt escèptic, perquè a Catalunya CIU sempre ha gaudit d'una impunitat escandalosa en quant a la seva corrupció. Si no van pringar pel "cas Casinos" i altres no sé si ara ho faran ara pel "cas Palau", espero que sí i siguem per fi un país normal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
21 de gener de 2011, 10.41 h

Dons si això és així Republicà, molt em temo que Catalunya haurà perdut tota credivilitat com a país i és demostrarà que Catalunya no te remei... ens posarém a l'alçada de la Italia de Berlusconi o molt pitjor que això. Jo soc mes optimista i no crec que la gent vulgui portar aquesta marca com a país.
És mes que evident que CiU va robar descaradament mentre manava i això ho haurà de pagar, perquè les sentències dels jutges determinen responsabilitats. Quan surti tota la merda ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Republicà fletxa Barcelona
21 de gener de 2011, 10.16 h

No passa res,encara que es demostri que CIU ha roba milions d´euros del Palau, a les properes eleccions encara treuran més diputats i regidors. La gent els premia per robar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.