directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Ibarretxe reivindica el paper dels pobles en la construcció d'Europa perquè "la identitat no és un concepte passat"

Creu que "Europa fa malament oblidant-se dels pobles", que "són la cosa més vella" però "també la més moderna"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, va reivindicar ahir el paper dels pobles en la construcció de l'Europa del segle XXI perquè, segons les seves paraules, "la identitat no és un concepte del passat" i estan en "una magnífica posició" per donar suport al projecte de la Unió. A més, va mostrar-se convençut que Europa "fa malament oblidant-se dels pobles" i va afirmar que tenir-los en compte no suposa "negar el paper dels estats".
ibarretxe pnv lehendakari
Comparteix
   


Etiquetes
Durant la inauguració de la jornada "El paper dels mitjans de comunicació en la construcció Europea", organitzada a Bilbao per la Secretaria d'Acció Exterior de l'executiu autònom, Ibarretxe va recordar que el Tractat Constitucional Europeu va rebre el suport de "tot el poble basc", referint-se a la comunitat autònoma basca, Navarra i Iparralde.

"El poble basc va votar sí, no perquè ens agradés extraordinàriament, però vam pensar que era millor dormir sota una teulada que tingués moltíssimes goteres que dormir a l'aire lliure, perquè afecten tots els rigors de la climatologia", va indicar.

Tot i això, va agregar que el text va eliminar del seu contingut determinats conceptes com "el valor dels pobles, les nacions que no som estat". "No ho entenc -va dir- no ho entenc, jo sóc lehendakari i el País Basc és una nació, és un poble europeu, no som un estat, no neguem el paper dels estats a Europa, però reivindiquem el paper de les nacions que no som estat per construir Europa".

En opinió seva, "Europa fa malament oblidant-se dels pobles", que "són la cosa més vella" però "també la cosa més moderna". "La identitat no és un concepte del passat, és un concepte del present i del futur, perquè, sense identitat, les persones deixem de ser persones, els pobles deixen de ser pobles, i crec que els actors més vells d'Europa són, actualment, nous aliats de l'Europa del segle XXI", va indicar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Enric fletxa La Plana Baixa
2 de juny de 2007, 14.32 h

Doncs jo no crec que tots els pobles siguin tan antics. Una cosa és la pàtria, que es relaciona amb el concepte antic d'etnia, i altra la nació, que ve de l'expansió política de l'individu durant el Romanticisme i és per tant un concepte modern. En principi semblaria que el concepte de pàtria estaria relacionat amb els bascos, que són una etnia, i el de nació amb els catalans que no som una etnia. Però ara els científics no creuen en l'existència de les races, així que els bascos s'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.